KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 29 Ekim 2015 08:28

Bursafotofest'e Büyük İlgi

Bursafotofest'e Büyük İlgi
Bu sene beşinincisi düzenlenen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali, fotoğraf meraklılarına çalışmalarını usta isimlere gösterme imkanı sunuyor. Türkiye'nin en önemli fotoğraf festivallerinden biri olan 5. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (Bur
ERZURUM HABERAL25  Türkiye'nin en önemli fotoğraf festivallerinden biri olan 5. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), fotoğrafa ilgi duyanlara hem çalışmalarını ünlü ustalara gösterme, hem de onların tecrübelerini dinleme imkanı sağlıor. Fotoğraf Festivali, sanatçı söyleşisi, panel, seminer, portfolyo değerlendirmeleriyle devam ediyor. Fotoğraf tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği festival, fotoğrafın duayen isimleriyle sevenlerini buluşturuyor.
Festival boyunca Amerika'dan Ariana Lindquist, İspanya'dan Arnau Bach, Arnavutluk'tan Enri Canaj, Fransa'dan Patrick Zachmann, Danimarka'dan Thomas Grondahl, Türkiye'den Mehmet Ünal, Emin Özmen, Murad Sezer, Servet Dilber gibi fotoğraf sanatçıları, başvuru yapanların portfolyolarını değerlendiriyor. Atölye çalışmalarında ise Haluk Çobanoğlu tarafından üç ayrı oturumla 'Bu şehrin sonu neresi' konulu eğitimler veriliyor.
Fotoğraf meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği seminerler de tüm hızıyla sürüyor. Kerem Yücel ve Servet Dilber 'STK-fotoğrafçı ilişkisi', Sebati Karakurt ve Emin Özmen 'Sınırda olmak', Gisela Kayser 'Galericilik, festivaller ve yeni trendler', Enri Canaj 'Dinlenmek için daha çok günümüz var', Tuna Uysal ve Yusuf Murat Şen 'Fotoğraf tasarım, geliştirme ve üretim laboratuvarı', Thomas Grondahl 'Göç ve sonuçları', Murad Sezer 'Yeni araçlar ve habercilik' konularında bilgi paylaşımında bulundu.
Ayrıca festival çerçevesinde Kamil Fırat, Mehmet Ünal, Osman Demir ve Meral Kuru'nun konuşmacı olduğu 'Göç olgusu ışığında geleceğe dair bir projeksiyon; trajedi, çok kültürlülük, fotoğraf' konulu panel düzenleniyor.
Etiketler : SANAT SANAT
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.