KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 31 Ekim 2015 14:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Rumeli Hisarı'nın Ücretsiz Ziyaret Edilmesi İçin Çalışma Başlattık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
RUMELİ HİSARI İÇİNDE ASLINA UYGUN OLARAK YENİDEN İNŞA EDİLEN FETİH MESCİDİ'Nİ ZİYARET EDEN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, RUMELİ HİSARI'NIN ARTIK PARAYLA ZİYARET EDİLMESİNİ DOĞRU BULMADIĞINI SÖYLEDİ
ERZURUM HABERAL 25 İstanbul'un fethi esnasında yaptırılan ve yıllar içinde yıkıldığı için yeniden inşa edilen Fetih Mescidi'nde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Hisarı'nın ücretsiz ziyaret edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi. 
İstanbul'un fethini kolaylaştırmak amacıyla Rumeli Hisarı içinde yaptırılan ve yapım çalışmaları sona eren Fetih Mescidi'ni ziyaret ederek öğle namazı kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan namaz çıkışında açıklamalarda bulundu.
Fetih Mescidi'nin yeniden açılmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un fethinden önce 4-5 ay gibi kısa bir süre  önce inşa edilmiş, ancak daha sonra maalesef depremde yıkılma durumu olmuş tekrar yenilenmiş fakat 1927'de burası yıkılarak anfi tiyatro yapılmış. O günden buyana burası bir anfi tiyatro mescidin yeri de sahne olarak kullanılmaya başlanmış. Aslında burada surun içinde 50 civarında konut var, bir mahalle var. Bu mahalle içinde bakanlığım dönemimde hatırladığım kadarıyla 12 kadar büyükşehir belediyesine ait yer var. Onlarında projeleri hazırlanarak yeniden inşa edilip Rumeli Hisarı'ndaki yerin aslına uygun bir şekilde yapımı ve o şekilde turizme açılması çok daha anlamlı olacak daha farklı olacak. Sağ olsunlar şuanda mescit hayırseverler tarafından yaptırıldı. Bizlerde bugün sembolik olarak namazımızı kıldık. İnşallah bundan sonra daima açık olacak. Bir daha bundan önceki yaşadıklarını yaşamaz. Çevresi de aslına uygun olarak inşa edilecek. Çalışmaları yürütülüyor" dedi.
Rumeli Hisarı'nın parayla ziyaret edilmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Vali ve il turizm müdürümüzle konuştuk. Buranın parayla ziyaret edilmesini doğru bulmuyoruz.  Arkadaşlarımızla konuşarak türbelerde yaptığımız gibi buraları da ücretsiz ziyaret edilebilir yapmamız gerekiyor" dedi.
Açıklama sonrasında Rumeli Hisarı yakınında  bulunan bir kafeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti. Bir süre kafede oturan Erdoğan daha sonra Rumeli Hisarı'ndan ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.