FİNANS Haber Girişi : 29 Ocak 2020 08:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal'in başkenti Dakar'da Türkiye-Senegal İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Milli gelirimizi 236 milyar dolardan 950 milyar dolarlara çıkardık" dedi.
DAKAR (İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal'in başkenti Dakar'da Türkiye-Senegal İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Milli gelirimizi 236 milyar dolardan 950 milyar dolarlara çıkardık" dedi.

Resmi ziyaret kapsamında Senegal'in başkenti Dakar'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Türkiye-Senegal İş Forumu'na katıldı. Konuşmasına Senegal'in kurucu Cumhurbaşkanı Leopold Sedar Senghor'un şiirinden bir dörtlük okuyarak başlayan Erdoğan, Afrika kıtasına has samimiyetle şahsını ve heyetini bağrına basan tüm Senegal makamlarına ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'iye teşekkür etti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) öncülüğünde yapılan toplantının ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş adamlarının destek vermediği ve öncülük etmediği bir kalkınma hamlesinin hedefine ulaşma şansı yoktur. Siyaset ile iş dünyasının el ele verdiği, hedef ve gaye birliği yaptığı durumlarda ise başarı muhakkaktır. Türkiye'nin 17 yılda ekonomide yazdığı başarı destanında siyasetçiler ile beraber çalışan, risk alan, mücadele eden iş adamlarının çok büyük payı bulunur" ifadelerini kullandı.
Türkiye olarak kamu ve özel sektörün el ele vererek 17 yılda tarihi reformlara imza attıklarını belirten Erdoğan, "İktidara geldiğimizde vatandaşlarımız yüksek faiz, yüksek enflasyon ve istikrarsız bir ekonominin cenderesi altında eziliyordu. İş adamlarımız bırakın birkaç yıllık planlar yapmayı birkaç ay sonrasını dahi kestiremiyordu. Böyle bir tablodan ülkemizi kurtarmakla kalmadık, aynı zamanda tarihimizin en büyük ekonomik sıçramasını gerçekleştirdik" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.