KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 30 Ekim 2015 16:56

CUMHURİYET ONUR ÖDÜLÜ AHMET FİKRET EVYAP'A VERİLDİ

CUMHURİYET ONUR ÖDÜLÜ AHMET FİKRET EVYAP'A VERİLDİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yılı kutlamaları kapsamında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Cumhuriyet Onur Ödülü ve Beratı" Ahmet Fikret Evyap'a verildi.
ERZURUM HABERAL 25 Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünde Erzurum Valiliği tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu verildi.
Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Polat Renaissance Otel'de düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Resepsiyonu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak'ın ev sahipliği yaptığı resepsiyona, 9'ncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ile emniyet personeli, oda başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Konuklarını salona girişte karşılayan Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak küçük konuklarıyla yakından ilgilendi. Cumhuriyet pastasının kesilmesinin ardından bu yıl üçüncüsü gerçekleşen 'Cumhuriyet Onur Ödülü ve Beratı" Vali Ahmet Altıparmak tarafından 84 yaşındaki Ahmet Fikret Evyap'a verildi. Evyap sağlık durumu nedeni ile resepsiyona katılamadığı için ödülü yeğeni Ömer Evyap aldı.
Cumhuriyet Onur Ödülü ve Berat'ını takdim eden Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak bugünün herkes için özel bir gün olduğunu ve Türk milleti için anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Cumhuriyet Onur Ödlünü vermek için Erzurum'da bir değil, onlarca sayılacak değerli ismin olduğunu belirten Vali Altıparmak, yaptıkları hayırların ötesinde Erzurum'dan çıkmış dünya markası olmuş, Erzurumlular için, bunun ötesinde Türkiye için bir övünç kaynağı olmuş, Ahmet Fikret Evyap''a bu yıl bu ödülü vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.