FİNANS Haber Girişi : 21 Mart 2015 09:31

Tayland'ın en zengininden Türkiye'ye dev yatırım

Tayland'ın en zengininden Türkiye'ye dev yatırım
Tayland'ın en zengini Chirahivat Ailesi'nin şirketi Central Group, Türkiye'de otel yatırımı yapmak için hazırlanıyor.

Geçen yıl yüzde 5.6'lık büyümeyle 42 milyon turisti ağırlayan Türkiye uluslararası rekabete sahne oluyor. Avrupa ve ABD'li devlerin peş peşe otel açtığı Türkiye'de şimdi de Asya merkezli zincirlerin ağırlığı artıyor. Son dönemde Singapur merkezli Raffles ve Aman Resort, Çinli Mandarin, Japon Okura, Hong Kong merkezli Shangri-La'nın otel açmasının ardından Hong Kong merkezi Swiss-Belhotel, Japon Okura otel açacağını açıklamıştı. Şimdi Türkiye'yi radarına alan ise Tayland'ın en zengin ailesi. 12.7 milyar dolarlık servetiyle ülkenin en zengin ailesi olan Chirahivat ailesine ait Bangkok merkezli Central Group, Türkiye'de otel açmak istiyor. Alışveriş merkezleriyle öne çıkan Central Group, 2015 için 1.14 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Şirketin bin 800 odayı barındıran 9 yeni otel hedefi olduğunu açıklayan Central Group CEO'su Tos Chirathivat, Tayland dışında Türkiye, Vietnam ve Endonezya adalarında otel açmak istediklerini kaydetti.

66 BİN ÇALIŞANI VAR

Güneydoğu Asya ülkeleri Vietnam, Endonezya,i Malezya'da şirket alacağını duyuran Tos Chirathivat, "Belki 40 milyar baht bütçe ayırabiliriz. Bunun yüzde 80'i yeni alışveriş merkezi ve satın almalara gidecek" dedi. 1947'de kurulan Central Gorup'un 66 bin çalışanı bulunuyor. Tayland'ın en büyük şirketlerinden olan Central Gorup'un İtalya, Danimarka, Çin, Malezya gibi ülkelerde de tesisleri var.

3 ÜLKEDE 20 OTELİ VAR

Central Group'un 16'sı Tayland'da olmak üzere Sri Lanka, Vietnam ve Malpler'de 20 oteli var. En önemli oteli ise Taylad'ın en yüksek 5'inci kulesine de ev sahipliği yapan Centara Grand at Central World Hotel. 2008'de kapıları açan otelin 57 kattan oluşuyor. Otelin yüksekliği ise 235 metre.Asyalı turizmcilerin ilgisi özellikle İstanbul ve Bodrum'a yoğunlaştı. Hong Konglu Shangri- La ve Singapurlu Raffles İstanbul'da Çinli Mandarin ve Singapurlu Aman, Bodrum'da otel açmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.