TEKNOLOJİ Haber Girişi : 24 Ocak 2020 08:18

Türk öğrenciler teknolojik ürünlerini dünyaya açtı

 Türk öğrenciler teknolojik ürünlerini dünyaya açtı
Dünyaca ünlü eğitim teknolojileri fuarında Türk öğrenciler fark attı

LONDRA (İHA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olan BETT fuarında, BAU bilimsel altyapısıyla Bahçeşehir Koleji'nde üretilen teknolojik ürünler, ziyaretçilerle buluştu. Bahçeşehir Kolejleri Teknoloji Birimi tarafından üretilen hidrolik kol, geri dönüşüm filamenti, solar panel ve çok sayıda farklı teknolojik ürün fuarın en çok ilgi çeken ürünleri arasında yer aldı.
Londra'da 22-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen BETT fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda 146 ülkeden yaklaşık bin şirket bir araya geldi. Bahçeşehir Kolejleri Teknoloji Birimi tarafından üretilen hidrolik kol, geri dönüşüm filamenti, solar panel ve çok sayıda farklı teknolojik ürün fuarın en çok ilgi çeken ürünleri arasında yer aldı. "Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Küresel Eğitim" oturumunda Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz önemli açıklamalarda bulundu.
Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel yaptığı açıklamada, "BETT Fuarı özellikle eğitim teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı. Hemen sağ tarafımızda Google, sol tarafımızda Microsoft, arka tarafta Apple ve bunlara alt yazılım desteği veren binlerce yazılım firması burada. Önümüzdeki 200 sene içerisinde eğitim sektöründe teknolojik alanda ne gibi gelişmelerin olacağını merak eden bir insan buraya gelerek ne olup, ne biteceğini çok güzel bir şekilde görür" dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi'nin fuardaki faaliyetlerine yönelik bilgi veren Yücel, "Üniversitemizin önderliğinde kolej olarak son iki yıldır bu fuara katılıyoruz. Daha önceleri gelişmeleri takip ediyorduk, ülkemize getirmeye çalışıyorduk. Artık kendi AR-GE departmanımızla, Teknopark’taki kendi öğretmenlerimiz ile geliştirdiğimiz Yapay Zeka Temelli Öğrenme Platformu’nu tanıtmaya başladık. İnşallah fuar sonuna kadar da ihraç etme imkanımız olacak” şeklinde konuştu.

Öğrenciye hedefine yönelik mentörlük
Platformun çalışma şekline ilişkin detaylı bilgi veren Yücel, "Şöyle ki öğrenci, matematik sınavına giriyor ve diyelim ki matematikten kötü yapıyor. 'Git matematiğe çalış, senin matematiğin zayıf' derdik eskiden. Ama artık öyle demiyoruz. Alt tarafta çalışan yapay zeka ve algoritma öğrenciye diyor ki, 'matematiğin zayıf ama aslında senin matematiğin kümelerde, üslü sayılarda zayıf. Sen birazcık daha onlara çalış, odaklan’ diyor ve öğrenciye programa girer girmez hedefine yönelik mentörlük yapıyor" ifadelerini kullandı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.