GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mart 2016 15:25

112 Acil Servis'e düşen 27 bin çağrı asılsız

112 Acil Servis'e düşen 27 bin çağrı asılsız
Hergün 112 Acil Servisi'e gelen 29 bin çağrıdan 27 bininin asılsız olduğu açıklandı.
112 Acil Servis hattına her gün 29 bin çağrı düşüyor, 27 bininin ise asılsız olduğu belirtiliyor.

Pin kodunu sormak için arayanın da, aşk acısı çektiğini söyleyen de bu numarayı aradığı biliniyor. Merkezde çalışan sağlık personelinin ricası ortak: "112'yi meşgul ederek başkalarının hayatta kalma şansını engellemeyin"

"AŞK ACISI ÇEKİYORUM NE YAPMALIYIM"
Onlara "Elimde çift okey var, biteyim mi, döneyim mi?" diye soran da oluyor, "Aşk acısı çekiyorum, ne yapmalıyım?" diyen de olduğu ifade ediliyor. Hatta çağrıyı karşılayan personel kadın ise iç çamaşarının rengini merak edenin bile olduğu ifade ediliyor.

Geçen haftalarda radyolarda bir kamu spotu yayınlandı. Yayınlanan kamu potunda, "112 Acil Servis'i boşuna meşgul etmeyin, ambulans gecikmesin" deniyordu. Ardından çağrı merkezine düşen birkaç gerçek görüşme yayınlandı. Milliyet'in haberine göre, çağrı merkezine gelen görüşmelerde "Bizim evin suyu patladı da nereyi aramam lazım?", "Çok yalnızım ne yapmalıyım?" şeklinde sorular soruldu.

"112'Yİ BOŞUNA MEŞGUL ETMEYİN"
Hafta içi İstanbul Avrupa Komuta Kontrol Merkezi'den yapılan açıklamaya göre, "Bu komutaya günde ortalama 29 bin çağrı düşüyor. Bunların 27 bini asılsız. Ekip ikiye ayrılıyor. sağlık personelleri ve veri giriş çağrı karşılama personeli, benim koyduğum isimleriyle ise "yanlış çağrı savarlar..."

Sağlık personeli asılsız çağrılarla uğraşarak zaman kaybetmesin diye "yanlış çağrı savarlar", gerçekten acil bir vaka olmadığı sürece telefonu ambulans yönlendirmekle görevli olan sağlık personeline aktarmıyor. Yedikleri küfürlere rağmen iyi niyetli olanlara yardımcı bile oluyorlar. Bir de ricaları var: "112'yi boş yere meşgul edip başkalarının hayatta kalma şansını engellemeyin."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.