GÜNDEM Haber Girişi : 17 Nisan 2016 08:15

'Sorunların çözümü dışarıda değil içeride'

'Sorunların çözümü dışarıda değil içeride'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörizm, mezhepçilik ve insani krizlere karşı birlikte çalışmalıyız. Akan kanın durması için öncülük etmemiz şart. Sorunlara dışarıdan değil, bölge içinden çözümler geliştirmeliyiz
İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle resmi ziyaret gerçekleştiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılandı. Törenin ardından baş başa görüşen iki lider, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 3'üncü toplantısına başkanlık etti. İki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı. Ortak basın açıklamasında Erdoğan, özetle şöyle dedi:

TEÖRİZM VE MEZHEPÇİLİK: Türkiye ve İran, küresel ve bölgesel düzeyde önemli ülkeler. Dolayısıyla hali hazırda bölgemizi sarsan terörizm ve mezhepçilik sorunlarıyla, bunlara bağlı olarak ortaya çıkan insani krizlerin üstesinden gelinmesi için birlikte çalışmamız gerekiyor. Ülkelerimizin Suriye ve Irak başta olmak üzere, bölgemizde akan kanın ve yaşanan krizlerin durdurulması için gereken çalışmalara öncülük etmesi şart. Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani ile bu çerçevede görüş ve değerlendirmelerimizi baş başa paylaşma fırsatı bulduk.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.