GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ekim 2015 14:32

"AK PARTİ GENÇLİĞİ ÖNEMSİYOR"

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarına Erzurum Yakutiye ilçesinde devam etti.
ERZURUM (HABERAL 25) - AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarına Erzurum Yakutiye ilçesinde devam etti. 
Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde kurulan pazarı ziyaret eden Orhan Deligöz, Pazar esnafıyla selamlaşıp istek ve temennilerini dinledi. Pazar esnafı meydanın çamur içinde olduğunu asfalt yada parke yapılması için Deligöz'den talepte bulundular talepleri karşısında belediye yetkililer ile görüşüp taleplerini en kısa sürede çözme sözü verdi.
Programına Yakutiye İlçesine bağlı Kırkgözeler mahallesinde düzenlenen şenliğe katılan Orhan Deligöz AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan çiftçilere ve gençlere yönelik vaatleri anlattı.
Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırılacağını hatırlatan Deligöz, "Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz. Arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekte tarım oluşturan üreticilerimize destek sağlayacağız. Basınçlı sulama sistemini yaygınlaştıracağız. 2019'a kadar 10 milyar araziyi tarıma elverişli hale getireceğiz. Kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız destek verileceğini hatırlatan Deligöz, "Eğer bu yetmiyorsa, kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen gençlerimiz 50 bin liralık hibe üzerine, 100 bin lira faizsiz kredi de alabilecek. Gençler faizsiz kredi için kredi fonu arayıcılığıyla yüzde 85 kefaret sağlayacağız. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıla kadar gelir vergisi ödemeyecek. İlk kez iş bulan gencin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Gençlerimizin istihdamının bu derece desteklendiği dünyada başka bir örnek yok. Yine bugünlerde çok gündemde olan bir husus. Lise ve üniversite mezunu gençlerimizin genel sağlık sigortası primlerinin ücretsiz bir şekilde devlet tarafından yapılmasını ve bu şekilde iki yıl boyunca gençlerin sağlık sigortasından yararlanmasını sağlayacağız. Yeni bir destek programı geliştiriyoruz. GENÇDES projesi ile sanatsal ve sportif faaliyetlerine proje bazlı destek vereceğiz" diye konuştu.
Narmanlı Camii de cenaze törenine katılan Deligöz, Koop-İş sendikasına geçerek sendika üyeleriyle görüşüp sorunlarını ve temennilerini dinledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.