'Polis bölünürse millet bölünür'

Paralel yapıya vurgu yaparak Emniyet'teki tasfiyenin zorunlu olduğunu belirten Erdoğan: Bu teşkilat bir bütündür. Bölündüğü anda millet bölünür, devlet bölünür, vatan elden gider

Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 81 ilde görev yapan 400 polis memurunu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan teşkilattaki paralel yapılanmaya ve bu yapıyla mücadeleye ilişkin mesajlar verdi: 
PARALEL, POLİSİ BÖLMEK İSTEDİ: Bu teşkilat bir bütündür, bölündüğü anda millet bölünür, devlet bölünür, vatan elden gider. İşte bunu bölmeye yönelik en son örnek paralel devlet yapılanmasıdır. Bu örgütün her yerde olduğu gibi polis içinde de ne yazık ki mensupları çıktı. 
HER ŞEYİMİ TESLİM ETTİĞİM BENİ DİNLERSE: Bir başbakan olarak şahsım, yanımda her şeyimi teslim ettiğim insan veya insanlar kalkar da benim ofisimi dinlerse, benim ofisimde yaptığım görüşmeleri takip eder, izlerse peki ben nasıl onlara güveneyim. Ben sırtımı ona yaslayarak adımlarımı atıyorum, ben dilimi onun yanında rahat konuşuyoruz, çünkü aynı aracın içerisinde önde o oturuyor, arkada ben görüşmelerimi yapıyorum. Mahremimde, böyle bir yerde bizimle beraber olan polis teşkilatımızın mensubu birileri, böyle bir maalesef yanlışı işliyorsa işte bu bir güven noktasında bunalımı meydana getiriyor. Bunların da tabii ki tasfiyesini hep birlikte yapmak durumundayız. 
ARKANIZDA MİLLET VAR: Tüm polis kardeşlerime sesleniyorum; müsterih olun, sizin arkanızda bir defa millet var, sizin arkanızda devlet var, bundan hiç endişeniz olmasın. Sizin arkanızda hükümet var, sizin arkanızda cumhurbaşkanı var rahat olun. 
POLİS OYUNA GELMEDİ: Her fırsatta polise saldıran, polisi eleştiren, hakaret eden, polisi itham edenler 17 - 25 Aralık darbe girişiminde birden bire polis sevdalısı kesildiler. Polisimize karşı düşüncelerinin değiştiği, insafa falan geldikleri falan yok. Hamdolsun hiçbir polis kardeşim bu tuzağa düşmedi. 
KANI YENİDEN OLUŞTURMAMIZ LAZIM: Sizlerin kurum içerisindeki amirlerinizin hukuka uygun verdikleri talimattır aslolan. Bunun dışında ikinci bir mercinin talimatı söz konusu olamaz. İşte gördünüz, kurumlar içinde imamlar. Biz imamları camide biliyorduk ama kurumlar içinde imamları tespit ettik. Bunu sizler bozacaksınız, bu çarkın tamamen tıkır tıkır çalışmasına sizler öncülük edeceksiniz. Kaybettiğimiz kanı inşallah vücudumuzda yeniden oluşturmamız lazım. 

'YENİ TÜRKİYE KIZIL ELMAMIZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Gölbaşı'ndaki Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yeni Türkiye mücadelemiz, bizim kızıl elmamız. İnşallah bu yolda Allah ömür verdiği sürece kararlılıkla yürüyeceğiz. Makamlar bizim için gelip geçici. Bütün mesele bir köşe taşı olabilmektir." Erdoğan, tören alanına gelişinde, Merkez Başkanı Hasan Celal Güzel tarafından karşılandı. Bu sırada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, güfte ve bestesi Güzel'e ait "Yeni Türkiye" marşını seslendirdi. 
11.04.2015 08:28:39