Asla kapımızı kapatmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilki İstanbul'da gerçekleşen Dünya İnsanlık Zirvesi'nde güçlü mesajlar verdi: İltica ve sığınma süreci devam etse dahi varil bombalarından kaçan kim olursa olsun kapımızı asla insanlara kapatmayacağız.

Birleşmiş Milletler'in (BM) düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde başladı. Zirve, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 60 devlet ve hükümet başkanının katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. Küresel insani yardım sisteminin masaya yatırıldığı zirvenin açılışında konuşan Erdoğan şunları söyledi:
İLK İNSANLIK ZİRVESİ: Tarihin ilk "Dünya İnsani Zirvesi"ne ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğumu belirtiyorum. Zirvenin başta sıkıntı içinde hayatlarını sürdürmeye çalışan yüz milyonlar olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 ACININ RENGİ, DİLİ, IRKI YOK: Zirvede bulunanlar olarak, hepimiz de acının rengi, ırkı, dili, dini olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu anlayışla Türkiye dünyanın 140'ı aşkın ülkesinde, insani ve kalkınma yardım faaliyetleri yürütüyor, binlerce projeyi hayata geçiriyor.


24.05.2016 10:14:19