Başkanlığa var mısınız?

Anayasa değişikliğine işaret eden Davutoğlu, Demirtaş ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşlardan başkanlık sistemine geçmek için anayasayı değiştirecek çoğunluk istedi. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçim vaatleri nedeniyle "Binbir Kemal Masalları", HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da "Cahil, 'Selahattin' adından utan" diye yüklendi. AK Parti'nin Çankırı ve Kastamonu'da düzenlediği mitinglerde halka seslenen Davutoğlu, şu mesajları verdi: 

ANAYASA'YI DEĞİŞTİRECEK ÇOĞUNLUK: 
Yeni Türkiye'ye yürürken, Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın en önemli, en güçlü 10'uncu devleti olacak inşallah. Yeni anayasaya var mısınız? Yeni anayasayla birlikte başkanlık dahil yepyeni bir siyasal anlayışa, siyasal sisteme var mısınız? İnşallah bunun için TBMM'de AK Parti'ye anayasayı değiştirecek çoğunluğu vermeye var mısınız? 

TERLİ ALINLARINDAN ÖPÜYORUM: 
Kim işçi bayramını kutlamak isterse yasal çerçevede meydanlar açık. Bütün emekçi kardeşlerimizin nasırlı ellerinden, terli alınlarından öpüyorum. Alın teri, helal rızık mücadelesi hayırlı olsun. Her zaman yanlarında olacağız. Kim kamu düzenini bozup marjinal gruplarla Türkiye'nin herhangi bir yerinde huzuru bozmak isterse onlara fırsat vermeyiz. 

BİNBİR KEMAL MASALLARI: 
Kılıçdaroğlu 'sadaka mı veriyorsunuz' diyor. Hayır, muhabbetimizi veriyoruz. Olmadık hesaplarla konuşup, kelam edip, vaatte bulunuyor. Buna 'Binbir Kemal Masalları' demek lazım; Binbir Gece Masalları gibi. Vaat ettiği birçok şeyi AK Parti yapmış. 

CAHİL, 'SELAHATTİN' ADINDAN UTAN: 
Biri (Kılaçdaroğlu) imam hatip ile biri Diyanet ile uğraşıyor. Birisi diyor ki Diyanet'i kapatacağım. İzin verir miyiz. Artık ona 'Selahattin Demirtaş' demeyeceğim. Çünkü 'Selahattin' ismi bize Selahattin-i Eyyübi'yi hatırlatıyor. O ise Kudüs'ü -Yahudilerin kutsal mekanı diyor- cahil cahil... 'Selahattin' adından utan. Kudüs bizim kutsal mekanımızdır, Selahattin Eyyübi'nin mekanıdır. 

BAHÇELİ NEDEN SUSUYOR?: 
Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Suriye'den zalim Esad'dan kaçanlara, mazlumlara kapıyı kapatalım, hepsini gönderelim'. Bacılar siz buna izin verir misiniz? Zalimden kaçan kadınlara kucak açmışız, onları geri göndermemize razı olur musunuz? Bize sığınanları vermek Türklüğe yakışır mı? Namusa yakışır mı? Bayırbucak'tan gelen Türkmenler, aynı Azeriler gibi, Halep'ten, Çobandere'den gelen Türkmenleri biz İnönü gibi geri verir miyiz? Katledilmelerine razı olur muyuz? Kılıçdaroğlu'nu anladık, onun insanlık gibi bir meselesi yok. Ama Bahçeli neden susuyor? Bahçeli niye, 'Bayırbucak, Halep Türkmenlerini vermeyiz' demiyor. Allah, millet ve tarih şahit olsun; bu can bu tendeyken bir tek mazlumu zalime teslime etmedik, etmeyeceğiz. Bu Oğuz töresine, İslam inancına, insan ahlakına aykırıdır. 

CEPHE KURUYORLAR: 
Bize tuzak kuranlara, hesap sormaya var mısınız? CHP diyor ki; 'HDP ile koalisyona hazırım' diyor. Koalisyon kuracak güce gelemezler ya, seçim öncesinde cephe kuruyorlar. 

NEDEN GARAJ KAPISINDAN GİRDİLER?: 
Bir tarafta Pensilvanya'dan talimatla paralelciler gidip HDP'li Diyarbakır Belediye Başkanıyla arka kapıdan konuşuyor. Ne konuşuyorlar? AK Parti'yi nasıl durdurabiliriz?... Diyarbakır Belediye Başkanı diyor ki, 'Nezaket ziyaretine geldiler'. Peki nezaket ziyaretine gelen niye garaj kapısından gelir? Neden arka kapıdan girer? Birine nezaket ziyaretine gitseniz, arka kapıdan girer misiniz? Bunların hepsi bir tuzak. Bu oyunu bozmaya var mısınız? 

SIRADAN DEĞİL KADER SEÇİMİ: 
7 Haziran seçimi sıradan bir seçim değil. 7 Haziran kader seçimidir. Hem Türkiye'nin, hem Filistin'in, hem İslam ve Türk dünyasının, hem de insanlığın kader seçimidir. 

'O VEKİLE HESABINI SOR'
Başbakan Davutoğlu, Bartın mitinginde ise 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşananlar nedeniyle CHP'ye sert eleştiriler yöneltti. Davutoğlu, "Bir CHP milletvekili (Aykut Erdoğdu), milletvekili unvanıyla polis otosuna saldırdı ve camını kırdı. Şimdi buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Ya bu milletvekiline hesabını sor ya da seni de bu vandallarla aynı şekilde, aynı kategoride anarız" dedi. CHP seçmenine de çağrıda bulunan Davutoğlu, "Bugün CHP, HDP ile girdiği işbirliğini açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca CHP'nin DHKP-C örgütüyle özellikle de Suriye politikası bağlamında perde gerisinde yaptığı işbirliği açıktır" diye konuştu.
02.05.2015 08:18:09