"Belçika'yı uyarmıştık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki saldırıyla ilgili önemli bir bilgi verdi. Erdoğan "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İohannis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk Cumhurbaşkanı'na protokol kapısına kadar eşlik etti.
Karşılama töreninin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçen Erdoğan ve İohannis, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Erdoğan, Brüksel'deki bombalı saldırganlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:
KONTROLLERİ ARTTIRDIK
TİKA Romen kurumlarıyla iş birliği halinde eğitim, kültür, sağlık alanlarında birçok başarıya imza atıyor. Bu arada Bükreş'te bir cami inşatı için arsa tahsis etti. Türkiye olarak bu projeye elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Aynı şekilde Romen hacılar için bir misafirhane inşa edilmesi için birkaç arsa belirledik. Bunları da değerli dostumla paylaştım. Özellikle terör noktasında düşüncelerimi açık ve net şekilde kendisiyle paylaştım. (Mülteciler) Bu konuda her şeyden önce şu anda Türkiye üzerinden bir göç yolu oluşturulması konusunda çok çok sıkı tedbirler alınmış vaziyette, fırsat vermiyoruz. Sahil güvenlik botlarımız sürekli olarak turluyor ve engelliyorlar. Özellike 18 Mart'tan sonraki süreçte bu kontroller artırıldı. Buna fırsat verilmiyor. Bildiğiniz gibi ağırlıklı olarak bu tür kaçışlar Ege sahillerindeydi. Bundan sonraki süreçte de kararlı bir şekilde devam edilecek. Bu karşılıklı olarak mutabakatımızda Türkiye-Romanya, Türkiye-Yunanistan aramızda dayanışmayla bunu götürmemiz gerekiyor.

25.03.2016 09:20:22