"Bunu bekliyorduk"

Davutoğlu: Birileri provokasyon yapabilir, seçim ortamını bozacak şiddet eylemi yapabilir, en başından beri bekliyoruz bunları zaten. Bu saldırıları kınıyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin il başkanlıklarını hedef alan bombalı saldırılara sert tepki gösterdi. Başından beri bu tür provokasyonları beklediklerini belirten Davutoğlu, saldırıları şiddetle kınadıklarını ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. AK Parti'nin dün Karaman, Nevşehir ve Kırşehir'de düzenlediği mitinglerde coşkulu kalabalıklara seslenen Davutoğlu'nun konuşmalarında öne çıkan başlıklar şöyle: 
NET TALİMAT VERDİM: Bugün sabah aldığımız haber bizi üzdü. Adana ve Mersin'de HDP binalarına saldırı oldu. Kim, seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, bir şiddet çağrısında bulunursa onun karşısında en önce AK Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Her zaman saldırıların karşısında olduk. Saldıranların da her zaman hesabını sorduk. İçişleri Bakanı'yla konuştum, net talimat verdim. Arkasında kim varsa çıkarın dedim. Takip edin dedim. Birileri provokasyon yapabilir, seçim ortamını bozacak şiddet eylemi yapabilir. En başından beri bekliyoruz bunları zaten. 
 SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ: Bu saldırıları kınıyor ve saldırganların yakalanması için sonuna kadar takipçisi olacağız. Bütün partilere çağrıda bulunuyorum. Partiler olarak ilkeli bir tavır takınmalıyız. Bizim milletvekillerimizde saldırıya uğradı. Hep beraber kim yaparsa yapsın şiddetin karşısında olmaya kararlı olarak devam edelim. Bu saldırılardan hareketle herhangi bir şekilde eylem olursa, bu saldırılar yön saptırarak AK Parti ve hükümeti suçlayacak olursa buna da müsaade etmeyiz. Kendileri terörden, şiddetten beslenenler suçu ve sorumluluğu başkalarına atmaya kalkmasın. 
 HEPSİ AYNI DİLİ KULLANDI: Üç parti birden aynı dili kullandı. HDP'liler daha ortada suçlu kim, ne olduğu belli değilken, döndüler "bunu AK Partililer yaptı" diye iftira atıyorlar. Biz Van'da, Ağrı'da saldırıya maruz kalırken susanlar, HDP'liler fırsat bu deyip AK Parti'yi suçlamaya başladılar. HDP, "biz MHP'nin yaptığına inanmıyoruz, çıksınlar söylesinler" diye MHP'ye top gönderdi. MHP de havadan gelen topa karşı "biz yapmadık" dediler. Görüyor musunuz işbirliğini? HDP'nin gönderdiği topu göğsünde durdurup AK Parti'ye saldıracaksın. Böyle fırsatçılık olur mu? 
 ESKİ TÜRKİYE PARTİSİ BUNLAR: Dördü birden ETP, eski Türkiye partisi bunlar. Eski Türkiye, 90'lı yıllarda koalisyon demek, IMF demek. Bir tarafta dörtlü çete, eski Türkiye, bir tarafta elif gibi dimdik duran AK Parti. CHP'ye verdiğiniz her oy HDP'ye, MHP'ye verdiğiniz her oy eski Türkiye ve Paralelcilere gider. 
 HEPSİ HESAP VERECEK: Türkiye Cumhuriyeti devletini küresel bir güç yapacağız. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Önce tek tek denediler, olmadı. Partimizi kapatmaya çalıştılar, olmadı. Bizi durdurabilirler mi? E-muhtıra verdiler ama aynen adresine iade ettik. Cumhurbaşkanımızı seçmemizi engelleyebildiler mi? Sonra Geziciler çıktı. Onlar büyük şehirlerde ortalığı şiddete boğarken, milletimiz basiretle ayakta durdu. Bunlara pabuç bırakır mıyız? Sonra Paralel çeteyi çıkardılar. Hepsi hesap verecek. 

YOLUNU BULAMAYAN KILIÇDAROĞLU
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun HDP binalarına yönelik saldırılar için "Arkasında AK Parti var" ifadesini kullandığına dikkat çeken Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: "Sen yolunu bilemeyen Kılıçdaroğlu, sandığı bulamayan Kılıçdaroğlu, 2-3 saatte nereden buldun suçluyu? Belediye başkan adayıydı, gitti yolunu bulamadı. Kendisi için oy kullanamadı oy. Üçünün birden AK Parti'yi suçlamaları neyi gösteriyor? Karşımızda bir çete, arkasında da ortak bir akıl var. İstiyorlar ki, yeni Türkiye'yi durdursunlar." 

"4'LÜ ÇETEYE ÜLKEYİ BIRAKMAYIZ''
Davutoğlu, seçimi kaybetmesi halinde görevi bırakacağını hatırlatarak, muhalefetin aynı cesareti ve güveni gösteremediğini söyledi. "CHP, MHP ve HDP, bunların hesabı AK Parti'yi zayıflatmak. Paralel çete de 4'üncüsü oldu. Ülkeyi bu 4'lü çeteye bırakmayacağız" diye konuştu. 
19.05.2015 08:43:59