Cinayet gibi!

17 Haziran'da Gaziantep'te gerçekleşen cinayet gibi olayın kamera kayıtlarını gencin babası 4 gün uğraşarak ortaya çıkardı. Minibüste fenalaşınca hastaneye götürülmek yerine kaldırıma bırakılan Halil Cengiz isimli genç, kalp krizinden hayatını kay

Yolcu minibüsünde fenalaşınca kaldırıma bırakılan ve kaldırıldığı hastanede kalp krizinden öldüğü belirtilen 25 yaşındaki Halil Cengiz'in araçtan indirilme anı, iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Gaziantep'e gelen Halil Cengiz, 17 Haziran'da Ünaldı Mahallesi'ndeki kaldırımda baygın halde bulundu. İhbar üzerine 112 Acil ekiplerince Dr. Ersin Devlet Hastanesine kaldırılan, kalp krizi geçirdiği belirtilen Cengiz, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

MİNİBÜS YOLUNA DEVAM EDİYOR

Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin ardından oğlunu Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa veren baba Suphi Cengiz, evladının yaşamını yitirmeden önce bırakıldığı mahallede bulunan iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı. Görüntülerde, plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen şehirler arası yolcu taşıyan minibüsten inen kişinin, baygın haldeki Cengiz'i araçtan çıkarıp kollarından sürükleyerek kaldırıma bırakması, ayakkabılarını ve poşetini yanına koyması yer alıyor.

ACIM DAHA DA KATLANDI

Kayıtların devamında minibüs yoluna devam ediyor, kaldırımda bir süre baygın halde bekleyen Cengiz, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürülüyor. Baba Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, memleketi Suruç'a giden oğlunun olay günü Gaziantep'e geldiğini söyledi. Oğlunun nasıl öldüğüne ilişkin bilgiye sahip olmadıklarını anlatan Cengiz, "Oğlumu toprağa verdikten 4 gün sonra kendi gayretlerimle bir iş yerine ait güvenlik kamera kayıtlarına ulaştım. Görüntüleri izleyince acım daha da katlandı çünkü oğlum, duvar dibine bırakılmak yerine hastaneye götürülseydi, belki de kurtulabilirdi" diye konuştu. Cengiz, minibüsteki kişi ve olayda ihmali bulunanlar hakkında şikayetçi olacağını sözlerine ekledi.




TELEFONU ÜZERİNDEYDİ

Ölüm haberini cesedin morga gönderildikten sonra öğrendiğini belirten Cengiz, "Görüntülere de cenazeden 4-5 gün sonra ulaştık. Oğlumun üzerinde telefonu vardı. Bizi aramaları gerekiyordu." dedi.

Oğlum sanki canlı bomba

Acılı baba Cengiz, yapılanın insanlığa sığmadığını belirterek, "Toplu taşıma araçlarında böyle bir tutum olabilir mi? Bu muamele kedi yavrusuna bile yapılamaz. Ayrıca kaldırımda sanki canlı bomba var. Oğlumun yanına kimsenin yaklaşmaması ve kimsenin yardım etmemesi görüntülerde sabit." dedi.
27.06.2015 11:28:23