Davutoğlu 64. hükümetin eylem planını açıkladı

Davutoğlu'nun 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da 64. Hükümetin eylem planı hakkında konuştu ve madde madde yapılacakları sıraladı.

Davutoğlu'nun 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıkladığı konuşmasından satır başları:

"Toplumun yüzde 97'sinin temsil edildiği bir TBMM tablosu ortaya çıktı. Bütün dünyanın demokrasi tarihi açısından da manidardır. 7 Haziran - 1 Kasım seçimleri arasında üstlendiğimiz sorumluluk milletimizden destek gördü.

Milletimiz bize güvendi ve maneviyatını omuzlarımıza yükledi. O aziz emaneti yere düşürmeyeceğiz. Büyük milletimiz düğümü nasıl çözeceğini 1 Kasım'da gösterdi.

BAŞKALARI SÖZÜNÜ SUYA YAZAR..
Başkaları verdikleri sözün mahcubiyetini bile yaşamadı. Başkaları sözünü suya yazar. Biz ise hiç silinmeyecek kitabelere yazarız. Milletimize verdiğimiz sözleri unutmadan yeniden şaha kalkıyoruz.

DAHA ÖZGÜR DAHA DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE
Dünyanın her yerinde başımız dik, alnımız ak. İnsanlık onurunu yükseltmek, daha itibarlı bir Türkiye için çalışacağız. Daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye idealiyle geleceğe yürüyeceğiz. Eylem planımız bu anlayışla hazırladık.

VAATLERİ GECİKTİRMEDEN YERİNE GETİRECEĞİZ
Bütün çabamıza rağmen ülkemiz yanıbaşımızdaki yangınlardan etkileniyor. Ülkemizi bu yangından uzak tutmak için yoğun bir çaba harcarken vaatleri bir an bile geçirmeden yerine getirmeden yanayız. Bir yandan şeytan taşlayacağız bir yandan tavaf etmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman mazeret üretmedik.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE
Temel hedefimiz siyaset kurumunun daha güçlendiği güçlü bir Türkiye inşa etmektir. Seçim beyannamemize yazdığımız her şeyin arkasında olduğumuzu bugün gösteriyoruz.

Seçimden önce verdiğimiz sözleri bugün açıklayacağımız eylem planı ile hayata geçiriyoruz. Bugünden itibaren yeni bir sayfa açıyoruz. Sizlerden verdiğimiz hangi sözü ne zaman gerçekleştirdiğimiz takip etmenizi istiyoruz. Tek amacımız milletimizin ve devletimizin birlikte güçlenmesidir. Her eylemimizin gayesi bütün toplum kesimlerinin huzur ve refahının artmasıdır.



10.12.2015 12:55:43