Doğan'ın 3 milyar dolarlık rant planı

Aydın Doğan, İstanbul'un en kıymetli bölgesindeki Hilton Oteli'ni 2005'te, gerçek bedelinin 5'te birine aldı. Araziye AVM, otel ve villalar yapmak istiyordu.

Şişli Belediyesi'nin jet hızıyla olumlu yanıt verdiği inşaat, Anıtlar Kurulu'na takıldı. Aydın Doğan bu projeden 3 milyar dolarlık rant hedefliyor
Medya patronu Aydın Doğan, Fetullah Gülen'in Paralel terör örgütüyle bir oldu, Türkiye'nin geleceğini karartmak için elinden geleni yapıyor. Doğan'ın Türkiye'nin istikrarına kastetme nedenlerinden biri olarak, Hilton arazisine inşaat izni alamaması gösteriliyor. SABAH, Doğan'ın Hilton arazisinden 3 milyar dolar rant elde etmek için çevirdiği dolapların ve bugüne kadar gizli tutulan inşaat projesinin ayrıntılarına ulaştı. Doğan, İstanbul Boğaz siluetine en hâkim Harbiye'de, Hilton Oteli'ni, 2005'te, sadece 250 milyon dolara satın aldı. Aynı dönemde, Zincirlikuyu'da benzer ölçülerdeki Karayolları arazisi, Zorlu Grubu'na 805 milyon dolara satılmıştı. Aydın Doğan, Hilton'u Emekli Sandığı'ndan satın aldığında, otelin içinde bulunduğu 64 dönümlük araziye bir çivi dahi çakamayacağını biliyordu. Bu durum, 2003'te Şişli bölgesi için hazırlanan 1/5000'lik imar planında açıkça vurgulanıyordu.

22.10.2015 08:32:02