Gayrimenkul yatırımı yaparken bunları ihmal etmeyin

Yatırım amacıyla gayrimenkul almaya yönelecekler için 12 önemli tavsiye...

Son yıllarda gayrimenkul en değerli yatırım aracı olarak görülüyor. Özellikle bugünlerde dövizde ve borsada yaşanan dalgalanmalar da tasarruf sahiplerini gayrimenkule yönlendiriyor. Çünkü gayrimenkule yatırım yapanlar hiçbir koşulda zarar etmiyor. Bu nedenle gayrimenkul en verimli yatırım aracı olarak ilgi görmeye devam ediyor. Ancak gayrimenkul yatırımı yaparken de dikkatli olmak gerekiyor. Gayrimenkul uzmanları da son yılların en doğru yatırım aracının gayrimenkul olduğunu belirtiyor ve yatırım yaparken dikkat olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Peki gayrimenkul yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli, karlı bir gayrimenkul yatırımı için hangi noktaları gözden kaçırmamalı?

İşte yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken o hususlar?

- Yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konularda biri de lokasyon seçimidir. Bu nedenle yatırım yapacağınız gayrimenkulün gelişme potansiyeli olan bölgelerde olmasına dikkat edin.

- Ulaşım ve yol yatırımlarının yapıldığı bölgeler de tercih edilebilir. Çünkü yeni yollar ve yol genişletme çalışmaları bölgelerin ve emlak değerlerinin artmasına neden olur.

- Okul, hastaneler, üniversiteler, park gibi kamusal ve sosyal donatılar bulunduğu bölgelerin değerinde olumlu etki yaratır. Bu donatılara sahip bir bölgede gayrimenkul yatırımı yapmanız, yatırımınızın prim potansiyelini garanti altına alır.

- Alacağınız gayrimenkulün özellikle toplu ulaşım araçlarına yakın olmasına özel gösterin. Hem ulaşım araçlarına hem de merkeze yakın olan gayrimenkullerin değeri artar ve daha fazla kazandırır.

- Gayrimenkulün inşa edildiği ve bulunduğu zemin çok önemlidir. Bu nedenle depreme dayanıklı olan bölgeleri ve binaları seçmek daha doğru bir karar olur.

- Yatırım yapılacak gayrimenkulün fiyatına, çabuk satılabilmesine ve kira getirisinin yüksek olmasına dikkat edilmeli.

- Yüksek aidatı olan bir gayrimenkul almak pek de doğru bir yatırım olmaz. Çünkü hem kiralarken hem de satarken sıkıntı yaratabilir.

- Birikimlerini gayrimenkulde değerlendirmek isteyen yatırımcıların dikkat etmesi gereken önemli bir konu da tapudur. Gayrimenkulün tapu kayıtları araştırılmalıdır. Kat mülkiyeti tapusu olan gayrimenkuller tercih edilmelidir.

- Elbette yatırım yaparken riski göze almak istemeyen yatırımcıların profesyonel destek almaları faydalı olur. Böyle bir destek yatırımınızı doğru hamlelerle gerçekleştirebilmenizi sağlar.


14.09.2015 09:44:09