Kahvaltını atlama kilonu saklama

Dyt. Gizem Tümay, güne enerjik ve sağlıklı başlayarak vücutta kilo tutmamanın yolunun kahvaltıdan geçtiğini söyledi.

Yapılan birçok araştırmaya göre sabah düzenli kahvaltı yapan kişilerin kilo kontrolü sağlamada yapmayanlara göre çok daha başarılı oldukları tespit edilmiş. Bu da demek oluyor ki; kahvaltı yaptığınızda daha kolay kilo verebileceksiniz. Aynı zamanda sadece zayıflamak için değil, kahvaltı yapmanın iş başarısını ve konsantrasyonu da arttırdığı tespit edildi. Peki kahvaltı hem kilo verdiriyor, hem iş başarını arttırıyor, hem de güne daha enerjik başlamanızı sağlıyorsa neden yapmıyor olabilirsiniz?

İşte size birkaç neden...

Gece geç yiyip sabah kahvaltıyı geciktirmek

Gece saat kaçta yerseniz yiyin sabah uyandığınızda tok dahi hissetseniz metabolizmanızı kahvaltı ederek harekete geçirmeniz gerekir. Kahvaltıyı atlarsanız öğle ve akşam yemeklerinizin de saatleri değişecek ve bu sizi kilo alma döngüsüne sürükleyecektir. Kahvaltı yapmadığınızda daha az kalori aldığınızı ve bu şekilde beslenmenizi dengeleyebileceğinizi düşünebilirsiniz ancak bu büyük bir yanılgıdır. Çünkü öğle yemeklerinde uzun süren açlık sonrasında kontrolünüzü kaybedersiniz. Bu durum ise sizi verdiğiniz kiloların daha fazlasıyla karşı karşıya bırakır.

Kahvaltıyı atlamak

Sabah işe yetişme telaşında dakikalar hatta saniyeler dahi önem arz edebiliyor. Bu yoğunluk içerisinde beslenme çoğu zaman ikinci plana atılıyor. Nasıl olsa bir şeyler yerim ama geç kalmamam gerek düşüncesiyle evden çıkılıyor ve en yakın pastane veya simitçide soluk alınıyor. Tercihlerde yüksek karbonhidrat ve yağ içeren, proteinden yoksun gıdalar oluyor. Böyle olunca da kısa sürede bu kiloyu nasıl aldım ben? Sorularını sormaya başlıyorsunuz. Maalesef çok yoğun tempolu hayatlarda sıklıkla karşılaştığımız bir durum. Diyorsunuz ki her şeyi ucu ucuna yetiştiriyorum zaten ve bunlara zaman kalmıyor. O zaman hiç bir şey yemeden evden çıkmak yerine 1 bardak süt içine mısır gevreği veya 1 kase yoğurt içine taze meyve ve yulaf ezmesi tercih edebilirsiniz. Hatta hiç vaktim yok derseniz akşamdan sağlıklı bir sandviç hazırlayıp buzdolabına koyup sabah yolda tüketebilirsiniz. Yani sizin de anlayacağınız gibi her zaman bir alternatif bulabilirsiniz.


17.02.2016 12:03:54