PKK'nın üst düzey yöneticisi yakalandı

Hakkari'deki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yakalanan teröristlerden birinin terör örgütünün sözde üst düzey yöneticisi olduğu belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma gerçekleştirildiği belirtildi.

Kentte eylem hazırlığında olan terör örgütü mensubunun yakalanması için operasyon yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütünün kırsal alan kadrosunda silahlı olarak faaliyet gösteren ve ilimiz merkezinde terör örgütüne müzahir grupları yönlendirmek üzere sözde üst düzey yönetici olarak görevlendirilen, 3-4 Kasım günü Bağlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen eylemlerde güvenlik güçlerimizle girdiği çatışmada yaralanan, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik silahlı, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, havai fişekli, taşlı sopalı ve tuzaklanmış patlayıcı madde kullanarak eylem hazırlığında bulunan Ş.Ö isimli örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik Pehlivan Mahallesi'nde operasyon yapıldı."

Operasyonda güvenlik güçlerini gören terör örgütü mensubu Ş.Ö'nün bahse konu ikametin penceresinden atlayıp kaçarken üzerinde dolu vaziyette bulunan tabancasını attığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ş.Ö, yapılan takip üzerine kendisine araç temin eden B.A ve E.K isimli şahıslarla birlikte araç içerisinde yakalanmıştır. Konu ile ilgili olarak toplam 5 şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda 9 mm çapında HK marka dolu vaziyette tabanca ve çeşitli örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Ayrıca Ş.Ö isimli örgüt mensubunun 'Terör nitelikli kayıp şahıs' olarak arandığı tespit edilmiştir."
11.12.2015 11:14:38