“İftar ve sahurda kan şekerimizi düzenleyecek, sıvı ihtiyacımızı karşılayacak besinler tercih edilmeli”
Doğru beslenme ve düzenli egzersiz ile yağ yakımının mümkün olabileceğini de ifade eden Yılmaz, “Düzensiz ve aşırı beslenmenin zararlarından biri olan vücudun bu enerjiyi atamaması ile yağ depolarına dönüştürmesidir. Dolayısıyla iftar ve sahur saatlerinde daha hafif besinlerle özellikle enerji verecek, kan şekerini düzenleyecek ve sıvı ihtiyacını karşılayacak besinler tercih edilmelidir. Bunun yanında düzenli egzersiz yapılması ile yağ yakımı gerçekleşebilir. Düzenli yapılan egzersiz veya fiziksel aktiviteler doğru enerji tüketimi ve bireylerin daha dinç, sağlıklı vücuda sahip olmasına yardımcı olur” dedi.
Egzersiz süreleri hakkında da detayları paylaşan Yılmaz, “Hafif düzeyde fiziksel aktiviteler haftanın her günü 30-50 dakika arasında yapılabilir. Kontrollü yoğunlukta olan fiziksel aktiviteler ise haftanın 2 günü 30-50 dakika arasında yapılabilir. Her fiziksel aktivite öncesi 15-20 dakika ısınma egzersizleri yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayında kas kaybını engellemenin yolu: Egzersiz
Metabolizmamızda yaşanan değişiklik nedeniyle beslenmenin önemini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Yılmaz sözlerini “Ramazan ayında beslenme düzenini rutinden çıkarak değiştirilmesi, öğün saatlerinde farklılık olması ile birlikte metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilmektedir. Dolayısıyla iftar ve sahur öğünlerinde yeterli ve doğru beslenme sağlanabilmesi gerekmektedir. Metabolik reaksiyonun da değiştiği ve bu sürecin kan şekerinin ve kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olduğu uzmanlar tarafından gözlemlenmiştir. Uzun süreli açlık sebebiyle meydana gelebilecek protein yıkımlarının neden olabileceğini kas kayıplarının önüne geçebilmek için Ramazan ayında egzersiz yapmaya devam edilmelidir” ifadeleriyle noktaladı.