Suriye'nin kuzeyinde oluşuma izin vermeyiz

Suriye'de Türkiye'nin geleceğini tehdit edecek bir oluşuma kesinlikle müsaade edilmeyeceği belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sonuna kadar karşı çıkacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Parti milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi. Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı iftarda şunları söyledi:
 Milletvekillerimiz Türkiye'nin zor bir döneminde gerçekten tarihi bir mücadele veriyorlar. Milletvekillerimizin çok çalıştığını, çok yorulduğunu biliyorum. Ama üstlendiğiniz vazife sizlere çalışmaktan ve yorulmaktan şikayet etme hakkı vermiyor. Tam tersine sizlerden daha çok çalışmanızı, daha çok üretmenizi, ülkemizin ve milletimizin geleceğine daha çok katkı sağlamanızı bekliyor.
 Biliyorum ki Meclis gündeminde pek çok önemli konular var. Bunları mutlaka hayata geçirerek Türkiye'nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız gerekiyor. Bana göre bir numara, süratle adımını atmanız gereken parlamento İçtüzüğü'nü değiştirmenizdir. Çünkü parlamentonun şu andaki çalışmasına adeta mevcut İçtüzük bir ilkellik getiriyor. Bu ilkellikten kurtulmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk halkına masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor. Tahrik esaslı bir parlamento çalışması yakışmıyor.
 Bizi 79 milyon izlemiyor, bunu bilin. Bizi tüm İslam dünyası, hatta tüm insanlık izliyor. Burada ne olup bittiğini adım adım izleyen bir dünya var. Diyeceksiniz ki bu ne ağır bir imtihandır. Diyeceksiniz ki bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya? Taşır arkadaşlar. İnanırsanız, azmederseniz, çalışırsanız, cesur olursanız bin bir başlı kartalı bu kanarya taşır.

14.06.2016 09:52:53