Dereceye giren ekiplerin yarıştığı TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi’nde çok zor bir konseptte yarıştıklarını belirten İnan, “Sosyal farkındalığı, empati duygularını besleyecek aynı zamanda teknoloji entegrasyonu olan bir projeyi Takım ruhunu, disiplinli, azimli çalışmayı öne çıkaran bir yarışmaydı bizim için. 2-3 gün neredeyse hiç uyumadık projeyi bitirmek için. Yarımız kod yazmayı bilmese dahi bir şeyler yapmak için uğraştık. Ardından projemizi bitirdik, hiç durmadan yarışma alanında bir emek, gayret gösterdik. Hatta bir arkadaşımız güneşten bayıldı. Ardından finalist olarak açıklandık. Sunumumuzu gerçekleştirdik ve Şampiyonlar Ligi 1’incisi olarak tamamladık” diye konuştu.
Yerli ve milli araç gururu
ABD’de savunma sanayi devi firmaların oluşturduğu vakıf tarafından düzenlenen SUAS yarışmasında Türkiye’yi temsil edecekleri için heyecanlı olduklarını belirten başarılı öğrenci, geçen yıl da finalist olarak davet aldıklarını ve Türkiye’den ilk vakıf üniversitesi olduklarını söyledi. İnan, “Bu yıl da yine bir yarışma hazırlık sürecimiz başladı. Çok heyecanlıyız. Böyle prestijli zor bir yarışmada ülkemizi temsil ediyor olmak gurur verici. Burada en çok gurur verici olan şey yerli milli olarak geliştirdiğimiz şeylerle ülkemizi temsil ediyor olmak” dedi.
Ekip, SUAS 2025 için iddialı
MCT Sensor Merkutech ekibinde yer alan Bilgisayar Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Yusuf Özdemir ise, “Açıkçası bu süreç beni derinden heyecanlandırıyor. Çünkü TEKNOFEST’te şampiyon olmak bizim için çok büyük başarıydı. Çok emek sarf etmiştik. Şimdi de ülkemizi dünya çapında, ABD’de temsil ediyor olmak, prestijli üniversitelerle rekabet edebilecek olmak bizim için çok heyecan verici bir durum. Ayrıca bu kadar bilgili ve yetenekli olduğumuz bir alanda yarışmak da bizim için büyük bir avantaj” diyerek duygularını aktardı.
Yarışmada iddialı olduklarını söyleyen Özdemir, “Dron imal etme işi çok kompleks bir iş olduğundan dolayı biz kendimizi ekiplere ayırdık. 2-3 farklı ekibimizi var ve her ekibimiz aynı anda multidisipliner olarak görevini gerçekleştiriyor. Öncelikle, dronumuzu imal ettikten sonra yazılım testlerimizi gerçekleştireceğiz ve daha sonra sistem entegrasyonuyla dronumuzu tamamlayacağız. Nasip olursa ABD’de büyük bir başarı elde etmeyi düşünüyoruz” dedi.