GÜNDEM Haber Girişi : 11 Şubat 2016 08:52

Ana muhalefet ihanete ortak

Ana muhalefet ihanete ortak
Erdoğan 20. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu: CHP temsilcileri yurtdışında 'PYD, YPG terör örgütü değil' diyor. Bunu diyenler, terör örgütlerinin avukatları durumunda. Ana muhalefet bu ihanete ortak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin PKK, PYD, YPG terör örgütlerini bugüne kadar tanıyamadığını belirterek, "Tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde. Bu nasıl ortaklık, anlamak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar, gıyabımızda 'Biz böyle bakmıyoruz' diyorlar" dedi. Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 20. Muhtarlar Toplantısı'nda Aksaray, Artvin, Bursa, Erzurum, Iğdır, Kars, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Muş, Samsun, Karaman ve Sinop'tan gelen muhtarlara seslendi: 

 BAL GİBİ TERÖR ÖRGÜTÜ: 
Birileri yurtdışına gidiyor. Bunlar ana muhalefetin temsilcileri. 'PYD, YPG terör örgütü değil' diyorlar. Bal gibi de terör örgütü. PKK nasıl terör örgütüyse onlar da aynı şekilde terör örgütü. Ama bu ifadeyi kullananlar, ne yazık ki bu terör örgütlerinin avukatı konumunda. Ne günlere kaldık. Bunlar ki ülkemizi kana bulayanlar, onlarla müşterek hareket edenler, PKK ile PYD'nin, YPG'nin farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bizim elimizde. 

 ABD, KİMİNLE BERABERSİN: 
Biz Amerika'ya diyoruz ki "Bu terör örgütüdür". Amerika yetkilileri kalkıyor, "Hayır, biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz" diyor. Ey Amerika, siz bizimle mi berabersiniz, yoksa bu terör örgütü PYD, YPG ile mi? Ne PKK' yı ne PYD'yi ne de YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. Bunları biz iyi biliriz. DAEŞ'i de biz biliriz. Ama siz bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız. Tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar, gıyabımızda 'Biz böyle bakmıyoruz' diyorlar.

 BUNLARIN HEPSİ AYNI: 
Karşımızda hiçbir kutsalı, insani ve ahlaki ölçüsü olmayan bir örgüt var. PKK da öyle PYD de öyle, DHKP-C de öyle, DAEŞ de öyle. Kendileri gibi düşünmeyen hiç kimseye hayat hakkı tanımayan, çocukları, kadınları kullanmaktan çekinmeyen bu örgüte, dünyadaki insan hakları savunucularının tek bir söz söylediğini duymadık. 

 MÜTTEFİKLİĞE YAKIŞMAZ: 
PYD'ye müttefik dediğimiz ülkelerin sahip çıktığını görmekten üzüntü duyuyorum. Avrupa ülkelerinin bir kısmı uzun süre PKK, DHKP-C gibi örgütlere kaynak aktardı. Tescilli katillerin ellerini, kollarını sallayarak dolaşmasına izin verdi. Avrupa ülkeleri ne zaman ki bu örgütlere el uzatmaya kalktılar, o zaman terörün acı yüzüyle karşılaştılar. Düşmanımın düşmanı dostumdur basitliği müttefikliğe yakışmaz. Suriye'de yapılan işin adı budur. Eğer bir terör örgütünü diğer terör örgütüyle sırf çıkar çatışması yaşadığı için desteklemek caizse, öyleyse Suriye'deki diğer kimi örgütler niçin dışlanıyor? Onlar da DEAŞ ile çatışma halindeler. İlkeli olmak lazım. Biz teröriste terörist demeyi, o şekilde muamele etmeyi sürdüreceğiz. 

 BM NE İŞE YARAR: 
Ne diyor Birleşmiş Milletler? "Kapınıza dayananları içeri alın." Sen ne işe yarıyorsun? Şu anda 3 milyon insanı evimize biz aldık. Hangi ülke ne aldı? Bize verdiğiniz destek 455 milyon dolar. Yaptığımız harcama 10 milyar dolara yaklaştı. Her şey ortada, kamplar ortada. Hâlâ plan getir, proje getir. Bırakın bu işleri. Dalga mı geçiyorsunuz? 

 MİLLETİ KAZANAMAZSIN: 
Ana muhalefet partisinin milletvekilleri, terör örgütünün en büyük hayali olan bölgeyi, uluslararası müdahaleye açma projesine destek vererek daha büyük bir ihanete ortak oluyor. Kendi devletinin karşısında, terör örgütünün yanında yer alarak siyaset yapılmaz. Kongre kazanabilirsiniz, ama milleti kazanamazsınız. Terör örgütünün güdümündeki parti bizler için zaten yok hükmünde. Ama ana muhalefet partisi genel başkanını ve kimi milletvekillerini aynı yanlışın içinde görmek bizi endişeye sürüklüyor. 

 FOTOĞRAFIN SAHİBİ SİZİ BİR SANİYE ORADA TUTMAZDI: 
Dünya yanıyor, Türkiye kavruluyor, ana muhalefetin en önemli sorunu fotoğrafı kimin indirdiği. Zaten o fotoğrafın sahibi sizin bu durumunuzu görse, sizi orada bir saniye tutmazdı. 50 günde fotoğrafı kimin indirdiği meselesini çözemeyenlerden ülkenin sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını beklemek hayalcilik olur. 

ERDOĞAN GÜL'Ü AĞIRLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ü Beştepe'deki Devlet Konukevi'nde ağırladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile önceki gün akşam yemeğinde bir araya geldi. Erdoğan, Gül'ü Beştepe'deki Devlet Konukevi'nde akşam yemeğinde misafir etti. Gerçekleşen buluşmanın, yaklaşık 3 saat sürdüğü belirtildi.

SURİYE'DE TEHCİR VE SOYKIRIM
DAEŞ ile mücadele bahanesiyle bölgeye yerleşip Suriye halkını çoluk, çocuk demeden katledenlerin gerçek yüzlerini tüm dünyaya ifşa etmeye devam edeceğiz. Suriye'de yaşanan hadise artık bir tehcir, bir soykırım halini almıştır. Mültecileri öcü gibi görenlerin, bu sorunun sebebi olan Esad rejimine kör ve sağır kalmaları ibret vericidir. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.