GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ağustos 2015 08:44

Artık milli irade tek ihtimal oldu

Artık milli irade tek ihtimal oldu
CHP ile hükümet ortaklığı zemini oluşmadığını belirten Davutoğlu: Milli iradeye başvurma zarureti tek ihtimal haline gelmiştir. Erken seçim artık önümüzdeki güçlü bir ihtimaldir
AK PARTİ-CHP GÖRÜŞMESİNDE SONUÇ YOK, ERKEN SEÇİM GÖRÜNDÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamadığını ifade ederek, "Şuanda bir hükümet ortaklığı gerçekleştirecek zeminin olmadığı yönünde bir kanaat hasıl olmuştur. Erken seçim önümüzde görünen en güçlü ihtimaldir" dedi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile Ankara Palas'ta yaptığı 1.5 saatlik görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'ne geçerek basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu toplantıda şunları söyledi: 

EĞİTİM VE DIŞ POLİTİKA: Başta dış politika ve eğitim olmak üzere bazı alanlarda da çok derin görüş ayrılıkları olduğu, reform, restorasyon ve onarım hükümetleri kavramları arasındaki farktan da kaynaklanan, bir yeni ortaklık kurmak bakımından bazı temel anlayış farklılıklarının olduğu ve bunun da doğal olduğu aşikar.

KOALİSYON YOK: Dürüstçe bir istişarede bulunduk, sonucunda geldiğimiz husus şudur; bu diyalogların karşılıklı anlayış içinde sürdürülmesi, ancak şu anda bir hükümet ortaklığı gerçekleştirecek zeminin olmadığı yönünde bir kanaat hasıl olmuştur. 

SORUMLULUK BİZDE: Demokratik hukuk devleti kuralları içinde atılması gereken adımlar neyse o adımlar atılarak gerektiğinde Türkiye'yi suhuletle, güvenlik ve huzur ortamı içinde erken seçime götürme sorumluluğu da üzerimizdedir. Koalisyon mümkün değilse erken seçimin ama aramızda konuşarak, prensipleri doğru konularak, meşruiyet çizgisi içerisinde TBMM'nin kendi sorununu çözmesinin daha doğru bir yöntem olacağı kanaatindeyim. 

ERKEN SEÇİM GÜÇLÜ İHTİMAL: Son bir ay içinde yürüttüğümüz temaslarda CHP ile oluşturamadığımız hükümet ortaklığı çerçevesi de göz önüne alındığında erken seçim önümüzde güçlü bir ihtimaldir. 

KARŞILIKLI ANLAYIŞ: Milletimizin, siyasi iç ve dış çevrelerin bunu olumsuz bir gelişme olarak telakki etmemesini istiyorum. Neden? Çünkü her şey meşruiyet çizgisi içinde ve halkın önünde cereyan etmiştir. İki parti, iki genel başkan olarak karşılıklı anlayış içinde yeni bir siyasi kültür örneği sergileyecek bir tutum ortaya koyduk. Anlaşmak ne kadar doğalsa anlaşmamak da doğaldır. Önemli olan hangi sonuca ulaştığınız kadar bu sonuca ulaşırken sergilediğiniz tavırdır.

KAMUOYU ANKETİ YAPILDI: Geldiğimiz noktada kitlelerimizin de farklı talepleri göz önüne alınarak, MYK'da da değerlendirdiğimiz kamuoyu anketi yaptık. Kitlelerimizin beklentilerindeki farklılık göz önünde bulundurarak, koalisyon ortaklığı yapmanın zemininin oluşmadığı kanaatine vardık. 

ÇABALARIMIZ SÜRECEK: Ülkemizin hükümetsiz kalmaması çerçevesinde çabaları sürdüreceğiz. Ayrıca buradan çıkan bir sonuç eğer hükümet çalışmalarının sürmesiyse, ikinci bir sonuç da görünen o ki bütün bu değerlendirmeler ve Sayın Bahçeli'nin erken seçim yönündeki genel açıklamaları gözönüne alındığında, ülkemizin kalıcı bir istikrar ve bütün bu yollar ve yöntemler denendikten sonra tekrar milli iradeye başvurma zarureti ihtimal olarak çok yükselmiştir, hatta tek ihtimal haline gelmiştir diyebiliriz. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.