GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2016 09:03

Başkanlıktan geri dönüş yok

Başkanlıktan geri dönüş yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp'te toplu açılışta konuştu: Her değişim bir dinamizm getirir. Geldiğimiz bu noktadan geri dönüş artık mümkün değil. Başkanlık sistemi acil bir ihtiyaçtır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde aday olmama kararı veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Türkiye'ye verdiği hizmetler için teşekkür ederek, "Milletimiz, bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz" dedi. Başkanlık sisteminin acil ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, Eyüp Belediyesi'ne ait hizmet binası ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, özetle şu mesajları verdi:

 AB DE KENDİ YOLUNA: Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken, AB bakın 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurdurtacaksın, onlara orada imkân sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Kusura bakma, biz yolumuza sen de kendi yoluna... Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla anlaş.
ADAY OLMAMA KARARI: İktidar partisi olan AK Parti, 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın Başbakan da, bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Sayın Başbakan'ın aday olmama tercihinin hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz, bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan'ın da, hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Ben de huzurlarınızda, daha önce başdanışmanım olarak, Dışişleri Bakanım olarak uzun yıllar birlikte çalıştığım, son 20 aydır da Başbakan olarak bu birlikteliği daha ileriye taşıdığımız Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.