GÜNDEM Haber Girişi : 17 Mayıs 2015 08:48

"Batı, Mısır'daki idamlara seyirci"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'da yüzde 52 oyla seçilen Mursi'ye verilen idamı değerlendirdi:

Batı darbeci Sisi'ye karşı tavır koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'daki idamlara seyirci kalıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da dün sırasıyla Beyoğlu Belediyesi Hizmet Binası'nı ve Sultangazi'de yapılan tesisleri açtı. Ardından da Sinan Erdem Spor Salonu'nda 160 ülkeden gelen öğrencileri buluşturan 8'inci Uluslararası Gençlik Buluşması'na katıldı. Erdoğan'ın konuşmalarından önemli satırbaşları şöyle: 

YÜZDE 52'YE RAĞMEN: 
Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Mısır eski Mısır'a dönüyor. Batı, hala darbeci Sisi'ye karşı tavrını koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'da idam kararlarına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bu gidişe inanın şekil verecek olan Türk milleti. Burası verecek. 

SANDIĞA VERİLMİŞ CEZA:
Suriye'deki devlet terörüne "dur" denilmemesinin bedelini, sadece bu ülke ve komşuları değil, binlerce vatandaşını DEAŞ terör örgütüne kaptıran, dünyanın 80 ülkesi ödüyor. Irak'taki mezhepçi ve dışlayıcı geçmiş yönetimin yol açtığı gerilimi, tüm bölge hissediyor. Mısır'da Tahrir Meydanı'nda siyasi iradelerinin peşine düşmüş binlerce insana sıkılan her kurşun, aslında tüm dünyadaki meşru siyasete, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine yönelmiştir. Eğer bugün Mursi'ye bir idam cezası veriliyorsa bu sandığa verilmiş bir idam cezasıdır. Avrupa Birliği, Batı hani sizde idam yasaktı? Niye susuyorsunuz? Ama silah pazarlığı yapıyorsunuz. Darbelerle yıkılan sadece Mısır demokrasisi değil, umutlarını demokrasiye bağlayan tüm dünyadır. 

KÂBE TEPKİSİ: 
(Muhalefet partilerine) Pusulası şaşmış, kıblesi şaşmış hatta felekleri şaşmış vaziyette oradan oraya savruluyorlar. Taksim'i kıbleleri, "Kâbe"leri ilan edenlerle bir yere varılır mı? Ben inanıyorum ki benim Kürt kardeşlerim, terör örgütünü arkasına almış olan bu zihniyetlere prim vermeyecektir. Bunların bir kısmının "Kâbe"si, Pensilvanya olabilir, bunların bir kısmının "Kâbe"si, Kandil, Taksim olabilir. "Kâbe Arap'ın olsun, bize Çankaya yeter" diyenler olabilir. Ama bizim "Kâbe"miz de kıblemiz de istikametimiz de belli. Bizim "Kâbe"miz Mekke'de, ruhumuz İstanbul'da, aşkımız tüm Türkiye'de, sevgimiz Kudüs'te, Gazze'de, Mısır'da, Balkanlar'dadır. Buradan, onlara akıl verenlere, üst akla sesleniyorum. Bu millet, bu ülke yeni Türkiye yolundan dönmez, dönmeyecektir. Devlet içinde devlet asla mümkün değil. O da kuru bir hayal. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.