GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ağustos 2015 16:17

Bir ayda 918 terörist öldürüldü

Bir ayda 918 terörist öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri, 22 Temmuz'da başlayan hava harekatlarıyla terör örgütü PKK'ya tarihindeki en büyük darbelerden birini vurdu

Operasyonların çok kısa sürede ve yıkıcı olması terör örgütünde moralleri alt üst etti.

Bazı teröristler örgütten kaçarak teslim oldu, teslim olmayı başaramayanların ise örgütün Kuzey Irak'ta hakim olmadığı bölgelerde saklandığı rapor edildi.

918 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 918 terörist ölü ele geçirildi. Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

2 BİN 360 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, emniyet birimlerinin yurtiçinde yaptıkları operasyonlarda da terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

Polisin PKKterör örgütü ve gençlik yapılanmalarına dönük operasyonlarında 2 bin 360 kişi gözaltına alındı. Marjinal sol örgütlere yönelik operasyonlar da da 185 kişi yakalandı. Operasyonlarda 12 ağır silah, 66 uzun namlulu silah ve 102 tabanca ele geçirildi.

Polis, şehir merkezlerinde 499 el yapımı patlayıcı ile 600 kilogram patlayıcı malzeme ele geçirdi. Polis bölgesindeki operasyonlarda 24 terörist ölü ele geçirildi, 17 terörist ise yaralandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.