GÜNDEM Haber Girişi : 06 Kasım 2015 14:19

Dağlıca PKK'ya mezar oldu: 119 terörist öldürüldü

Dağlıca PKK'ya mezar oldu: 119 terörist öldürüldü
Mehmetçik, PKK'nın kurtarılmış bölge yaparak hakimiyeti ilan etmek istediği Hakkari Yüksekova bölgesini Şehit P.Kur.Yb. İlker Çelikcan Operasyonu ile teröristlere mezar etti.
10 gün süren operasyonlarda bölgede 119 PKK'lı terörist öldürüldü, on binlerce mühimmat ele geçirildi. Dağlıca'daki operasyonların görüntüleri de kare kare yayınlandı.
Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, çözüm süreci boyunca PKK, Hakkari Yüksekova bölgesinde yüksekliği 2500-3500 m. arasında değişen Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski vadisi bölgesinde yerleşti. Yaklaşık iki senedir sürdürülen yoğun hazırlıkla, bölgede dağları jeneratör ve hiltilerle delerek Doçka uçaksavarlarını yerleştirdiler ve birçok bölgede sığınak ve mevziler yaptılar. PKK'nın amacı, bu bölgeyi kurtarılmış bölge yaparak, hâkimiyetini en azından bu bölgede ilan etmekti.

Bölücü örgütün elebaşlarından Murat Karayılan 18 Ekim 2015 tarihinde yaptığı telsiz konuşmasında "Hakkâri/Yüksekova bölgesindeki çatışmaların sadece bölgeyi ilgilendirmediği ve Türkiye'nin tamamını ilgilendirdiği,""Yaşanan çatışmaların özgürlük mücadelesi olduğu," "Devam eden operasyonların sıradan bir faaliyet olmadığı, Zagros sahada güvenlik güçlerinin başarılı olması durumunda operasyonların genişleyeceği," "BTÖ mensuplarının kayıpları göze alması gerektiği" ifadeleri, bölgenin örgüt için önemini gösteriyordu.

1930 YILINDA DA OPERASYON DÜZENLENDİ

Güvenlik güçleri bölgenin sarp arazisi, yalçın kayalıkları, yol vermez dağları nedeniyle geçmişte de devlete isyan edenlerin tercihi olduğuna dikkat çekerek, 1930 yılında yine ayını bölgede Oramar Ayaklanması meydana geldiğine dikkat çekmekte. Ağrı'da başlayan isyana karşı kullanılan kuvvetlerin bir kısmını üzerine çekmek ve bölgede asayişsizlik meydana getirmeyi amaçlayan isyan Oramar Tepeden başladı, Doski Vadisi boyunca ilerledi ve devamında Şemdinli bölgesine yayıldı. İsyanı bitirmek üzere hareket eden Mehmetçik 27 Eylül 1930'da başlattığı temizlik harekâtını 10 Ekim 1930'da tamamlayabilmişti.
Dağlıca Köyü'ne yerel halk tarafından verilen ismi Oramar olduğu belirtilerek bölgedeki Doski Vadisi, Buzul Dağı ve İkiyaka Dağlarını birbirinden ayıran ve ulaşıma müsait tek istikamet olduğu ifade edilmekte.
Dağlıca Hudut Taburu, Keri Tepe Hudut Karakolu ve Pey Tepe Hudut Karakoluna en hakim bölge Oramar Tepe'si olduğu vurgulanarak bu nedenle bu bölgenin kontrol altına alınmasının üst bölgesi ve karakolların emniyeti için önemli olduğunu kaydedildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.