GÜNDEM Haber Girişi : 11 Aralık 2015 18:20

Dimdik ayaktayız

Dimdik ayaktayız
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde Putin'e göndermede bulundu: Son 200 yıldır bu ülkenin tükenişinin beklenilmesiyle geçtiğini biliyoruz. Çok şükür bu gerçekleşmedi.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Son 200 yıldır bu ülkenin tükenişinin beklenilmesiyle geçtiğini biliyoruz. Çok şükür bu gerçekleşmedi. 2015 yılı bitmek üzere ve milletimiz dimdik ayakta. İslam dünyası yine Türkiye'ye bakıyor. Güç dengelerinin Batı'ya kaydığı süreçte biz hala kendimiz olmayı başardık. Bu süreçte kayıplar verdik buna rağmen bulunduğumuz yer çok önemlidir. Gücünü iddiasını sürdüren tek coğrafya Anadolu'dur" dedi. 
HER DEM YENİDEN DOĞARIZ 
Erdoğan Külliye'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Sanat büyük ödülleri çerçevesinde milletimiz adına sevgimizi göstermeye çalışıyoruz. Anadolu coğrafyası ile milletimizin ortak noktası yapılarında asla pes etmenin bulunmuyor olmasıdır. 'Her dem yeni doğarız bizden kim usanası' diyor Yunus ve bu cümle bizim özelliğimizi çok iyi yansıtıyor" ifadelerini kullandı. 
ÖDÜL SAHİPLERİNİ ANLATTI 
Cumhurbaşkanı konuşmasında ödül kazanan isimler hakkında düşüncelerini de aktardı: "Sayın Münir Özkul 75 yılı bulan sanat hayatını bulan bir sanat çınarımızdır. Münir Özkul'u farklı kılan geleneksel temaşa sanatımızı temsil etmesidir. Sayın Özden Ören yedi güzel adamdan biridir. Bir neslin değil, nesillerin ağabeyidir. Orhan Gencebay müziğiyle karşılaşmamız olağan bir durumdu. 1990'lardan sonra biz özellikle bunu çok daha farklı yaşadık. Hatta bazı özel yaşadıklarım var ki, bunu burada söylemem yanlış olur, gerçekten yanlış anlaşılır. Verilen bu ödül, kendisine yapılan haksızların telafisi manasına geldiğine inanıyorum. Mehmet Genç hocamızı ülkemizin en önemli değerlerinden biri olduğunu kabul ediyorum."
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Barzani ile Başika Kampı ve DAEŞ'i görüştü.
KUZEY Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Musut Barzani, DAEŞ'e karaşı savaşan Peşmergeler'in eğitimi için Musul'daki Başika kampı'nda bulunan Türk askerleri nedeniyle ortaya çıkan gerelimin ardından dün Ankara'ya geldi. Türkiye ile Irak arasında gerilim sürerken gerçekleşen ziyarette Barza'nini ilk durağı programda bulunmamasına rağmen MİT oldu. Barzani MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştü. Mesud Barzani daha sonra saat 17.45'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Barzani saat 20.00'de de Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Görüşmede Başika Kampı ve DAEŞ'le mücadele konuları ele alındı. 
Irak'a seyahat uyarısı
DIŞİŞLERİ Bakanlığı, daha önce yapatığı Irak'a yönelik seyahat uyarısının kapsamını Irak Kürt Bölgesel Yönetimi içindeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İrak Kürt bölgesi dışındaki tüm vilayetlere faaliyet gösteren Türk firmalarında çalıyan vatandaşlarımızın da 'kalabalık alanlardan uzak durmaları' istendi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.