GÜNDEM Haber Girişi : 23 Aralık 2015 13:10

Diyet motivasyonunu yükseltmenin yolları

Diyet motivasyonunu yükseltmenin yolları
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, 2016 yılına girerken daha fit olmak yolunda aldığınız kararlarla motivasyonunuzu nasıl artıracağınızı anlattı.
Her yeni yılda kendinizde sevmediklerinizi değiştireceğinize dair sözler verir, kararlar alırsınız fakat yeni yılın ilk günlerinde bu kararları heyecanla uygulamaya başlar zamanla kaybolan motivasyonla birlikte kendinizde memnun olmadıklarınızı heybenizden çıkarmadan, sürekli ertelenen yeni bir ben sözleri ile günler gelir geçer. Daha fit olmak için aldığınız diyet kararlarını ertelemeyin.

İşte diyet yaparken motivasyonunuzu artırıcak öneriler...

Size uygun tüyoları öğrenmeden diyete başlamayın
Herkesin beslenme konusunda zaafları vardır. İştahının açık olması, tatlıya hayır diyememek, sağlıklı beslenmeyi çok iyi bildiğini zannetmek gibi. Kendinizle yüzleşip mükemmel olmaya çalışmak yerine zaaflarınıza yenik düşmeyeceğiniz tüyoları bilerek diyet yoluna başlamak, diyeti ikinci gününden bozup kendinize olan güveninizi kaybetmenizi engeller. Çikolataya hayır diyemiyorsanız diyetinize çikolatayı nasıl ve ne miktar ekleyeceğinizi bilmek, kendinizi reddetmeden motivasyonu yüksek bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olur.

Bu yolda en büyük düşmanınız sizsiniz unutmayın
Eğer defalarca deneyip başaramadıysanız işe içinizde "boşuna uğraşma yine olmayacak" diye konuşup duran canavarı öldürmekle başlayın. İnsanların hedeflerine ulaşamamalarının en büyük sebebi kendilerine inanmamaları ve bu konuda sürekli ürettikleri endişelerdir. Diyeti, yiyecekleri, size ikramda bulunanları, sığamadığınız kıyafetleri ve en önemlisi kendinizi yargılamaktan vazgeçin. Eğer yeni bir yılda yeni bir ben hedefiniz varsa konu hakkındaki önceki zamana ait kötü tecrübelerinizi de geride bırakmak zorundasınız.

Neden zayıflamak istediğinizi listeleyin
Bir şeyi neden istediğimizi hatırlamak, istediğimiz şeye ulaşmaya çalışırken bizi hedefe bağlı kılar. Bu nedenle diyete başlamadan önce gerçekten odaklanabileceğiniz sessiz bir yerde gerçekten neden zayıflamak istediğinizi listeleyin. Neden zayıflamak istediğinizi madde madde yazın ve diyete başladığınız andan itibaren her sabah ve diyeti bozmaya her yakınlaştığınız an yeniden okuyun. Kendi sebeplerini bulup kendinize hatırlattığınızda diyete uzun süre motive olmanız kolaylaşır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.