GÜNDEM Haber Girişi : 04 Haziran 2015 12:05

"Erzurum'dan çıkış yok"

Erzurum'da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın düzenleyeceği miting öncesi ortalık karıştı. Polis, gruba TOMA ile müdahale etti.

"ERZURUM'DAN ÇIKIŞ YOK"

Miting alanına yakın bölgedeki ev ve iş yerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti. 'Ya Allah Bismillah Allahüekber', 'Burası Erzurum, Erzurum'dan çıkış yok', 'Apo'nun p..leri' sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi. Meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, TOMA'lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı.

YARALILAR VAR

Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler, polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu.

JANDARMADAN TAKVİYE İSTENDİ

Göstericilerin mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi. Robocop kıyafetli jandarmalar da göstericilere müdahale etti. Protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.