SAĞLIK Haber Girişi : 20 Haziran 2016 11:40

Fazla çalışmak kadınları olumsuz etkiliyor

Fazla çalışmak kadınları olumsuz etkiliyor
Yapılan bir araştırmaya göre uzun saatler çalışan kadınların diyabet, kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda arttığını gösterdi.
ABD'deki Ohio Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre haftada 40 saatten fazla çalışmak, kadınların sağlığını kötü yönde etkiliyor. 41 ile 50 saat arasında çalışan erkeklerin sağlıklarında ise iyileşmeler oluyor. Haftada 60 saat çalışan kadınların diyabet, kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinin arttığı ancak bu olumsuz etkinin erkeklerde gözlemlenmediği belirtildi.

Fazla mesai strese de neden oluyor
41-50 saatten az çalışan kadınlarda ise kalp ve akciğer rahatsızlıkları ile depresyon daha az görülüyor. Daha önceki çalışmalarda fazla mesainin strese de neden olduğu kanıtlanmıştı. Ancak 32 yıl boyunca 7 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bu çalışmayla uzun süreler boyunca çalışmanın hayatı tehlikeye sokan önemli hastalıklara neden olduğu ilk kez kanıtlandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.