GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ağustos 2015 09:06

İstanbul Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı

İstanbul Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı
İstanbul Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine düzenlenen terörist saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı belirlendi.

Polis merkezine düzenlenen terörist saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

Olayla ilgili yapılan çalışmada, Fatih Polis Merkezinin önüne yaklaşan bomba yüklü olduğu tespit edilen araçta patlama meydana geldiği ve aracı kullanan teröristin de öldüğü belirlendi. 

Kalleş saldırıyı o örgüt mü yaptı?

Sultanbeyli'deki 3 katlı polis merkezine yapılan saldırıyı, ilk incelemeler sonrası PKK'nın yapmış olabileceği üzerinde duruluyor.

İLK İZLENİMLER PKK'YI İŞARET EDİYOR

Emniyet yetkilileri, ilk incelemelere göre saldırıyı terör örgütü PKK'nın yapmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, çalışmalar geniş kapsamlı olarak ediyor.

- Emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise terörist saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi: 

"10 Ağustos 2015 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir." 

Olay sonrası edinilen ilk bilgilerde 5'i polis 7 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

YARALILAR TABURCU OLDU

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan 3 polis memuru, tamamlanan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 3 polis memurunun kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

Polis memurlarının patlamada hafif yaralandıkları kaydedilirken, bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan ve aynı hastaneye kaldırılan 4 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi. 

Öte yandan, saldırının gerçekleştiği Fatih Polis Merkezi çevresinde olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları delil toplama çalışmaları ise devam ediyor. Polis ekipleri, karakol ve çevresindeki geniş güvenlik önlemlerini de sürdürüyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.