GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ocak 2016 10:32

İtalya'da mülteci çocuk üzerinden ticaret

İtalya'da mülteci çocuk üzerinden ticaret
İtalya'da internet sitesinde 'mülteci çocuk kostümü' satılması tartışma yarattı. Mültecilerin sıkıntılı durumunu çirkin bir şeklide ticarete alet eden site, tepkiler üzerine ilanı kaldırılırken, yetkilileri, sorumluluğun satıcı şirkete ait old
İtalya'da bugünlerde birçok kentte başlayan karnaval kutlamaları için bir internet sitesinde "mülteci çocuk kostümü" satılması tepkilere yol açtı. İnternetteki alışveriş sitesi Amazon'un İtalya şubesinde, "karnaval kostümleri" bölümünde "çocuklar için mülteci kostümü" başlığıyla kıyafetler satışa sunuldu.
BBC Türkçe'nin haberine göre, Amazon.it sitesinde İtalyanca ve Almanca olarak yayımlanan ilanda, ellerinde bavullarıyla iki çocuk mankenin giydiği 'mülteci kostümleri' 24-36 euro arası fiyatla satılmaya başladı. Satışa çıkarılan söz konusu kostümlerin 19'uncu yüzyılın ilk yarısında Dünya Savaşı'ndan kaçan mültecileri yansıttığı belirtilse de, site kullanıcıları, son yıllarda yaşanan mülteci dramı sürerken böyle bir ilan verilmesini "duyarsızlık" ve "utanç verici" olarak niteledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.