GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mayıs 2016 17:34

Kalp Krizi Sırasında Yapılacaklar

Kalp Krizi Sırasında Yapılacaklar
Kalp krizi; basit şekilde herkesin anlayacağı şekilde, kalbe giden ana damarlardan birisinin tıkanması demektir.
Kalp krizi geçirip geçirmediğimi nasıl anlarım diye merak ediyorsunuzdur. Kalp krizi geçirip geçirmediğiniz anlayabilir miyim diye düşünüyorsunuzdur. Bu durumda öncelikle şunu söyleyelim, eğer kalp krizi geçiriyorsanız, emin olun kalp krizi geçirdiğinizi anlarsınız. Göğsünüzde dayanılmaz bir ağrı hissedersiniz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için öncelikle sigara içmeyin, tansiyonunuzu sürekli takip edin, nabzınızı takip edin (bkz: http://www.e-nabiz.com/nabiz-kac-olmalidir/)

İnternet ortamında, sosyal medyada kalp krizi geçirirken yapılması gerekenler şeklinde birçok yazı okumuşsunuzdur. Kalp krizi geçiren insanların deneyimleri ve Kardiyologlardan aldığımız bilgileri sizler için özetliyoruz.

1-Yakınınızda Birisi Var ise Mutlaka Acil Olarak Tam Teşekküllü Bir Hastaneye Ulaştırmaya Çalışsın
Kalp krizi geçirdiğinizi düşündüğünüz anda, yanınızda birileri varsa mutlaka sizi acil tam teşekküllü bir hastaneye ulaştırmalarını söyleyin.
2-Yalnız İseniz Mutlaka 112 Acil Yardımı Arayın
Eğer kalp krizi geçirdiğiniz esnada yalnız iseniz mutlaka ama mutlaka 112 acil servisi arayın. Size ulaşabilmeleri için, bulunduğunuz adresi açık ve net şekilde söyleyin. 112 Operatörünün talimatlarını harfiyen yerine getirin. Akıllı telefonunuz varsa ve e-nabız uygulamasını kullanıyorsanız, uygulamada yer alan 112 acil butonunu kullanmanızı tavsiye ederiz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.