GÜNDEM Haber Girişi : 24 Mart 2016 08:56

O teröristi yakalayıp sınır dışı etmiştik

O teröristi yakalayıp sınır dışı etmiştik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki terör saldırısının faillerinden birinin Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalanıp sınır dışı edildiğini ancak Belçika'nın serbest bıraktığını söyledi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından baş başa ve heyetler arası yapılacak görüşmelere geçen Erdoğan ve İohannis, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan özetle şöyle dedi:

 YENİDEN TANIMLANMALI: Özellikle terör belası noktasında da düşüncelerimi açık, net kendileriyle paylaştım. Ülkemizdeki bölücü terör örgütü PKK, Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG, DAEŞ, DHKP-C, bu terör örgütlerinin arasında hiçbir fark yoktur. Ankara'da yapılan eylemler, İstanbul'da yapılan eylemler, Brüksel'de yapılan eylemler, nasıl ortak yanlarının olduğunu çok açık, net ortaya koymaktadır. Hedefte olan sivil insanlardır. Ölen insandır. İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üstüne giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya terörü, teröristi, terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.