GÜNDEM Haber Girişi : 23 Aralık 2015 14:16

PKK telsizinde kan donduran konuşmalar: Askere çay verenleri, ambulansları vurun

PKK telsizinde kan donduran konuşmalar: Askere çay verenleri, ambulansları vurun
Yaklaşık 10 bin polisle, Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.
Özel harekatçıların kararlılığı ve teröristlerin korkusu, telsiz konuşmalarına yansıyor. Teröristler arasındaki konuşmalarda, çatışmadan kaçan PKK'lıların infaz edilmesi talimatı verilirken, sokaklardaki çocukların da hedef alınması isteniyor. Asker ve polislere çay veren bölge halkı için "yalaka" denilen kayıtlarda sivillerin öldürülmesine karşı çıkan örgüt mensupları da tehdit ediliyor.

"KAÇAN ADAMLARINI VUR GİTSİN"
Örgütten yaşanan kopuşlar da telsiz konuşmalarına yansıyor. Ayrılmak isteyenlerin ise infaz edilmesi isteniyor. Arkadaşına "bekle" talimatı veren terörist, kaçanlar için ise, "Kaçırma adamlarını, tut biraz, zorla. Yoksa vur gitsin itleri" ifadelerini kullanıyor.
"ASKERE ÇAY VERENLERE ACIMAYIN"
Kaçanlar için infaz talimatı veren teröristler, askerin yanında yer alan halka da hakaret ediyor. Yolun kapalı olduğunu öğrenen bir terörist, "Yalakalar askere çay veriyor" ifadelerini kullanıyor ve "O yakaları vurun, acımayın" diyerek kendilerine destek vermeyen sivillerin öldürülmesini istiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.