12 Eylül darbesinin lideri ve kudretli komutanı Kenan Evren Ankara'da siyasilerin katılmadığı sade bir törenle, protestolar arasında toprağa verildi.
Kenan Evren dün düzenlenen askeri tören ve ardından kılınan cenaze namazıyla devlet mezarlığına defnedildi. Evren'in cenaze merasimine Cumhurbaşkanlığı, hükümet ve dört siyasi partiden katılım olmadı. 12 Eylül 1980 darbesinin kudretli komutanı Kenan Evren, dün sade bir devlet töreniyle defnedildi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden cenaze arabasıyla naaşı alınan Evren'in cenazesi Genelkurmay Başkanlığı'ndaki ilk törenin ardından Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne götürüldü. Cenaze namazına Evren döneminde subaylık yapanlar ile yakın arkadaşlarının katıldığı görüldü. Kızları, damatları ve torunlarının yanı sıra cenaze namazına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i temsilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları. Cenaze namazında ayrıca 28 Şubat döneminde Genelkurmay İkinci Başkanı olan ve Kenan Evren'in de yaverliğini yapan Çevik Bir, eski Genelkurmay başkanları Hilmi Özkök ve Işık Koşaner, eski siyasetçi Mehmet Ağar, işadamı ve eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, eski bakanlardan İsmet Sezgin gibi isimler de yer aldı. Cenaze korumalar eşliğinde götürüldüğü devlet mezarlığında toprağa verildi.
'HARAM OLSUN'
Evren'in cenazesinde imam helallik alırken, bazı kadınların "haram olsun" diye bağırdığı duyuldu. Kadınlardan birinin MHP'nin kurucularından Yılma Durak'ın eşi Lamia Durak olduğu öğrenildi. Kadınlar korumalar tarafından uzaklaştırılırken "hakkımızı helal etmiyoruz" diye bağıran iki kişi daha gözaltına alındı. Osman Çevik isimli vatandaş, "Babama işkence yaptı. Öldü diye bıraktılar, hakkımı helal etmiyorum" diye bağırdı. Bu arada sosyal medyada Kenan Evren'i öven paylaşımlarda bulunan MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı İsa İlyasoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı doğrultusunda istifa etti.