GÜNDEM Haber Girişi : 16 Ocak 2016 09:29

Ya siyaset yapın ya hendek kazın

Ya siyaset yapın ya hendek kazın
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapkara bir bildiri yayımlayıp, o katliamların altına imzayı koyan akademisyenleri kınıyorum. Parlamentoda siyaset yapmayanlar hendek kazsınlar, dağa çıksınlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı. Cuma namazının sona ermesinin ardından terör saldırısının olduğu Dikilitaş'a karanfil bırakan Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal eşlik etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan şunları söyledi: 
DAEŞ HAZMEDEMİYOR: Birçok terör örgütüyle şu anda mücadele içindeyiz. Bu terör örgütlerinin başında bölücü terör örgütü PKK geliyor. Bunun yanı sıra Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG. Bir diğeri DAEŞ. Özellikle Suriye'nin içinde ve sınır bölgelerindeki gelişmelere katiyetle müsaade etmeyeceğimiz noktasında tavrımız var. Tabii bu tavrı kabul etmeleri diye bir şey mümkün değil. Şu anda Güneydoğu, Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere yapmış olduğumuz temizlik harekatı, sıradan değil. Aynı şekilde Kuzey Suriye'den Irak'tan gelecek olan tehditleri de göz önünde bulundurarak başlattığımız koalisyon güçleriyle harekat var. Oradaki harekatı da DAEŞ'in hazmedemediğini görüyoruz. 
KARARLIYIZ: Bu terör örgütünün Türkiye'de ilk saldırısı değil. DAEŞ'in bu zamana kadar 10 saldırısı oldu. Biz tabiî ki bu hadiseyi tüm incelikleriyle inceledik. Dün de üst düzey daraltılmış bir güvenlik toplantısında gelişmeleri değerlendirdik. Hassasiyetimiz bundan sonra aynı kararlılıkla devam edecek. 
KAPKARANLIK İNSANLAR: Bütün bu olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayımlayıp, o katliamların altına imzayı koyan akademisyenleri özellikle tekrar şiddetle kınıyorum. Önünde bir profesör, doçent bilmem ne olması kimseyi aydın yapmaz. Bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır. Çünkü zalimlerle birlikte olanlar zalimdir. Katliam yapanlarla beraber olanlar katliam içinde oldukları için onlar da aynı suçu işlemişlerdir. 
MEVLÜDE'Yİ NEREYE KOYACAKSINIZ? Çınar'da olan hadisede o yavrular, o babasıyla birlikte şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde'yi acaba bu kapkaranlık akademisyenler nereye koyacaklar? Onun katillerinin yanında yer almayı bunlar nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar? Bütün yargı makamlarını, üniversitelerin senatolarını anayasamız ve yasalara ters bu hareketleri sebebiyle, dün yaptığım konuşmada göreve davet ettim, atılması gereken adımların süratle atılması gerektiğini söyledim. 
YA SİYASET YA HENDEK: Bunlar da ne yapacaklarsa gitsinler oralarda yapsınlar. Siyaset yapmak isteyenler parlamentoda siyasetlerini yapsınlar. Ama yok parlamentoda bunu yapamıyorlarsa, gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar. Bu kadar açık ve net konuşuyorum. 

'BU TOPRAĞIN KANDIRILMIŞ ÇOCUKLARI' 
Sultanahmet Camisi'ndeki cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hutbede de önemli ifadeler kullandı. Görmez, "Aklını ve ahlakını kaybetmiş hiçbir insanın söyleyemeyeceği sözleri, aile hayatımıza; izzeti, iffeti, nezahati, nezaketi getiren İslam'a ve sahih İslam'ı milletimize anlatmakla yükümlü Diyanet İşleri Başkanlığımıza isnat etmeye kalkışanlara itibar etmeyiniz. İslam coğrafyasında nice çocuklarımız ateşe yürüyor. Mehmetçiğimiz şehit oluyor. Bu toprağın kandırılmış çocukları geleceklerini yok etmek için çukurlar kazıyor, yuvalarını harabeye çeviriyor, insanı insan kılan bütün değerleri kazdıkları çukurlara gömmeye çalışıyor" dedi. 

İNTİHAR TEŞEBBÜSÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçiş güzergahında yine bir intihara teşebbüs olayı daha yaşandı. Yaşlı bir adam dün saat 11.30'da Boğaziçi Köprüsü Ortaköy Viyadüğü üzerinde korkulukların arkasına geçeti. Olay yerine gelen polisler yaşlı adamı ikna edemeyince bu sefer müzakereci polisler viyadüğe geldi. Yaşlı adam bir saatlik uğraşının sonunda ikna edildi. Şahıs alındıktan 5 dakika sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu güzergahtan geçerek Sultanahmet'e gitti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.