GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ocak 2016 09:41

Yerli anayasa milli başkanlık

Yerli anayasa milli başkanlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar yapılan anayasaların hepsi ithal. İthal ürünlerle yönetildik.
Başkanlık şahsi meselem değil, ülke meselesidir. Parlamentodan sonra da son kararı millet vermeli.

Yeni anayasa çalışmalarını hızlandırmak için Memur-Sen, ASKON, MÜSİAD, TÜRGEV'in de aralarında bulunduğu 16 sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde kurulan Türkiye Anayasa Platformu, ilk toplantısını dün Ankara ATO Congresium'da gerçekleştirdi. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şu mesajları verdi: 

MİLLETİN MESELESİ: 
"Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" çağrısının şu ana kadar yaklaşık 300 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklendiğini öğrendim. Bunun ise ülke genelinde milletin birliğine bir çağrı olduğuna inanıyorum. Çünkü bu mesele herhangi bir kurum veya şahsın değil milletimizin meselesidir. Bu mesele yerlidir. Bugüne kadar kurulan anayasaların hepsi ithaldir. İthal ürünlerle yönetildik, ithal mantıklar bize hâkim oldu. Şimdi biz yerliye ve milliye dönmeliyiz
ISLAHI MÜMKÜN DEĞİL: 
Mevcut anayasa yıllar içinde yapılan tüm tadilatlara rağmen, hâlâ 1960 ve 1980 darbelerinin ruhunu taşıyan, millete karşı güvensizliğin eseri bir metindir. Islahı mümkün olmayan bir durumdadır. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.