SAĞLIK Haber Girişi : 22 Ağustos 2015 11:01

Yoğun iş temposuna kapılıp sağlığınızı unutmayın

Yoğun iş temposuna kapılıp sağlığınızı unutmayın
Yoğun ve stresli iş temposu içerisinde öğün atlamak ve sağlıksız beslenmek birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
Beslenme alışkanlıkları çoğu insanda düzenli bir hale gelmese de uzmanların en sık uyarı yaptıkları konuların başında yer alıyor. Birçok hastalığı beraberinde getiren düzensiz beslenme alışkanlığı, iş hayatının yoğun temposuna da yansımaktadır. 

Yoğun çalışma hayatıyla birlikte stresin de artmasına bağlı olarak beslenme alışkanlıklarının düzensiz olmasının doğuracağı riskleri Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler anlattı.

Düzensiz beslenme obeziteye yol açıyor
Yaşanan stres nedeniyle az ya da fazla yeme veya düzensiz beslenme sorunları ile sık sık karşılaştıklarını belirten Güler, ilerleyen yaşlarda obezite, diyabet ve kalp rahatsızlıkları riskini en çok artıran faktörlerin başında düzensiz beslenmenin olduğunun altını çiziyor.

Çalışan bireylerin bir yandan iş yoğunluğu, toplantılar, iş seyahatleri, çalışma saatleri, hareketsizlik ve stresle baş etmeye çalışırken bir yandan da yeterli ve dengeli beslenmeyle ilgili yaşadıkları sıkıntıları en aza indirgemeleri gerektiğini vurgulayan uzman diyetisyen, verimli çalışma hayatında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.