GÜNDEM Haber Girişi : 12 Aralık 2015 08:47

Zirveye operasyon

Zirveye operasyon
Gülen örgütünün finans, eğitim gibi alanlardaki yönetici kadrosuna yönelik, Ankara merkezli 10 ilde operasyon yapıldı. Gözaltı kararı çıkarılan 73 kişiden en az 43'ünün yurtdışında olduğu saptandı, 5 kişi ise dün gözaltına alındı
Paralel Devlet Yapılanması / Fetullahçı Terör Örgütü (PDY/ FETÖ) ana dava soruşturması kapsamında, örgütün lideri Fetullah Gülen ile beyin takımını oluşturan 73 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Örgütün eğitim, emniyet, finans, ülke ve basın birimlerini yöneten tepe isimlerden en az 43'ünün yurtdışına kaçtığı belirlenirken, 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere "Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurup yönetmek, hükümeti yıkmaya ve görevini yapmayı engellemeyi teşebbüs etmek" suçlamaları yöneltildi.


EKREM DUMANLI: Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı "Tahşiye Örgütüne" kumpas şüphelilerinden biri. Selam Tevhid soruşturması kapsamında 14 Aralık 2014'te gözaltına alınan ve yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan Dumanlı, Zaman gazetesinden istifa ettikten sonra kayıplara karıştı. Dumanlı'nın özel bir tekne ile Midilli'ye kaçıp, oradan FETÖ'nün yeni sığınağı olan Almanya'ya geçtiği ve Berlin'de örgüte ait bir evde saklandığı belirtiliyor. Örgütün kurgusu doğrultusunda kamuoyu oluşturduğu tespit edilen Dumanlı hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Suç işlemek amacıyla, silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" suçlarından gözaltı kararı var. 

AKIN İPEK İNGİLTERE'DE

AKIN İPEK: FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan ve tutuklama kararı çıkan Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek firari isimler arasında yer alıyor. Yaptığı usulsüzlükler nedeniyle şirketine kayyum atanan İpek, şu an İngiltere'd

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.